avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ACTIUNE "OBLIGATIA DE A FACE"
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ACTIUNE "OBLIGATIA DE A FACE"

As vrea sa deschid o actiune prin sa solicit obligatia debitorul de a inregistra facturile in contabilitate. Care este temeilul de drept?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 21:20, 28 August 2009
Debitorul a semnat aceste facturi?
La baza emiterii facturilor sta un contract ?Ce prevede acest contract?
I-au fost furnizate serviciile respective?
Sau pur si simplu doriti sa obligati o societate sa inregistreze niste facturi in contabilitate?B-)
i-au fost furnizate serviciile respective, dar are obiectiuni la felul cum au fost executate.trei facturi sunt semnate stampilate dar doua le-am transmis cu posta confirmare de primire si dupa 10 zile le returneaza
Nu ne-ati spus despre ce servicii este vorba, dar poate ca dupa prestarea serviciilor ar fi trebuit sa incheiati un proces-verbal de receptie a lucrarilor cu punctul de vedere al beneficiarului, ca sa nu mai existe obiectiuni la primirea si plata facturilor.
Daca beneficiarul are obligatia de a primi/plati factura emisa, conform contractului, este obligatie contractuala.Ce sanctiuni sunt trecute in contract in situatia neindeplinirii obligatiilor de catre beneficiar? Clauza aceea se aplica!
nu prevede sanctiuni de nicio parte
Obligatia inregistrarii in contabilitate este prevazuta de legea 82/1991, legea contabilitatii.
La dumneavoastra nu este vorba de neinregistrare ci nteleg ca s-a refuzat confirmarea lor, fiindu-va trimise inapoi fara a se confirma prestatia pe care ati executat-o, intrucat are obiectiuni.
Incercati sa-l chemati la conciliere cf. art. 720 ind. 1 din CPC, pentru clarificarea obiectiunilor si abia apoi , daca nu va intelegeti, sa-l chemati in judecata pentru pretentii reprezentand c/valoarea serviciilor executate unde veti avea posibilitatea sa demonstrati prin administrarea pobatoriilor ca ati executat prestatiile cf. contractului si beneficiarul are obligatia de a plati.
Bafta!
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare ContSters94259 ContSters94259 Daca cineva refuza sa confirme prin stampila si semnatura un extras de cont,ce masuri se pot lua?? (vezi toată discuția)
Am nevoie inapoi in contabilitate de factura semnata si stampilata de client? roxyalexandru roxyalexandru firma x emite o factura catre o firma y, aceata factura fiind trimisa prin posta firmei y.firma x are nevoie pentru evidenta in contabilitate neaparat de un ... (vezi toată discuția)