avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refuz semnare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refuz semnare

Daca cineva refuza sa confirme prin stampila si semnatura un extras de cont,ce masuri se pot lua??
Cel mai recent răspuns: Ioana Constantin , Contabil 00:19, 6 Iulie 2009
Poate ne expuneti situatia ca sa puteti primi un raspuns .....
Cine este aceea persoana care refuza....un salariat al bancii?
daca este vorba de un extras de cont bancar , va puteti adresa directorului bancii respective.
Poate nu am fost foarte explicita,daca nu se semneaza si se stampileaza o confirmare de sold...Eu cer o confirmare de sold la o firma si aceasta refuza confirmarea...ce masuri se pot lua???
apelati la o formulare care sa va acopere "acceptarea tacita"
"Conform Ordinului 1753/2004 si a Normei din 22/11/2004, privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de activ şi de pasiv:
29. Creanţele şi obligaţiile faţă de terţi sunt supuse verificării şi confirmării pe baza extraselor soldurilor debitoare şi creditoare ale conturilor de creanţe şi datorii care deţin ponderea valorică în totalul soldurilor acestor conturi, potrivit "Extrasului de cont" (cod 14-6-3), prezentat ca model în anexa la prezentele norme, sau punctajelor reciproce, în funcţie de necesităţi. Nerespectarea acestei proceduri, precum şi refuzul de confirmare constituie abateri de la prezentele norme.
Extrasul de cont: 1. Serveşte la comunicarea şi solicitarea de la debitor a sumelor pretinse, rămase neachitate, provenite din relaţii economico-financiare şi ca instrument de conciliere prearbitrală. "

din pacate, multi refuza confirmarea extraselor....

ca si etapa (eu asa procedez):
1. Transmiterea Extrasului de cont (cu nr.de inregistrare/data) prin fax in care aveti confirmarea si dupa ...prin posta cu confirmare de primire sau curier rapid.

urmeaza, (relatez sumar):
2. Notificarea (tot cu confirmare de primire), in care ii invitati la conciliere, adresa, ziua, ora, si... le comunicati ca apar in evidentele societatii dvs.cu urmatoarele debite conform situatiei prezentate:
- factura../data...suma
-...factura../....../.
Va transmitem atasat copii ale facturilor prezentate si copia contractului in baza carora s-au emis aceste documente...bla, bla,..
(Se poate atasa si un calcul al penalitatilor, asa cum sunt ele prevazute in contract.)
director, semnatura, stampila

si,..daca nimic si nimic, urmeaza (aici nu mai este domeniul meu),

3. Somatia de plata , ...cererea de chemare in judecata..
"Conform Ordonantei 5/2001, ... creantele certe, lichide si exigibile, reprezintă obligaţii de plată a unor sume de bani, asumate prin contract constatat printr-un înscris ori determinate potrivit unui statut, regulament sau altui înscris, însuşit de părţi prin semnătură ori în alt mod admis de lege şi care atestă drepturi şi obligaţii privind executarea anumitor servicii, lucrări sau orice alte prestaţii."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extrase sold andrapanait andrapanait Buna ziua. Extrasele de sold trimise la sfarsitul anului (clientilor/ furnizorilor) pentru confirmare trebuiesc trimise in original? Scrie undeva acest lucru ... (vezi toată discuția)
Nota explicativa niko 94 niko 94 Poate care sa imi trimita un exemplu de nota explicativa pt extras de cont, nu bate suma si trebuie si trebuie sa trimit nota explicativa? Multumesc (vezi toată discuția)
Confirmare sold furnizori si clienti sfarsit de an sebilicka sebilicka Buna ziua, in cazul in care soldul unor clienti sau furnizori la finele anului este zero, firma are obligatia de a intocmi adresa cu specificarea rulajului ... (vezi toată discuția)