avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Extrase sold
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Extrase sold

Buna ziua.
Extrasele de sold trimise la sfarsitul anului (clientilor/ furnizorilor) pentru confirmare trebuiesc trimise in original? Scrie undeva acest lucru in lege? Sau le pot trimite si pe email? Multumesc
Cel mai recent răspuns: andrapanait , utilizator 15:56, 19 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pot trimite si prin email, doar ca trebuie sa aveti proceduri proprii modalităţi de identificare a persoanelor care au iniţiat, dispus şi aprobat, confirmarile/extrasele respectective:

Ordin 2634/2015:
11. În condiţiile în care documentele financiar-contabile (documentele justificative şi documentele contabile) sunt întocmite şi preluate în contabilitate prin utilizarea sistemelor informatice de prelucrare automată a datelor, semnătura nu constituie element obligatoriu. În astfel de situaţii trebuie să se stabilească prin proceduri proprii modalităţi de identificare a persoanelor care au iniţiat, dispus şi aprobat, după caz, efectuarea operaţiunilor respective.

Ordin 2861/2009 precizeaza (desi pt extrasul de cont nu mai e prevazut un model anume de catre Ordin 2634/2015):
28. -
(1) Creanţele şi obligaţiile faţă de terţi sunt supuse verificării şi confirmării pe baza extraselor soldurilor debitoare şi creditoare ale conturilor de creanţe şi datorii care deţin ponderea valorică în totalul soldurilor acestor conturi, potrivit "Extrasului de cont" (cod 14-6-3) sau punctajelor reciproce scrise. Nerespectarea acestei proceduri, precum şi refuzul de confirmare constituie abateri de la prezentele norme şi se sancţionează potrivit legii.
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare sold furnizori si clienti sfarsit de an sebilicka sebilicka Buna ziua, in cazul in care soldul unor clienti sau furnizori la finele anului este zero, firma are obligatia de a intocmi adresa cu specificarea rulajului ... (vezi toată discuția)
Facturare client eronat m0nicadamian m0nicadamian In luna oct 2013 s-a facturat pe un client X si s-a incasat (mai mult decat cval facturilor, drept pt care am inregistat in 419). Corect era sa se factureze si ... (vezi toată discuția)
Am clienti neincasati cu solduri de peste 7 ani. rux2008 rux2008 Buna ziua! Am clienti neincasati cu solduri de peste 7 ani. Ce pot face? Cum se contabilizeaza? Se intregistreaza ca si compesare pe cheltuiala nedeductibila ... (vezi toată discuția)