avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Confirmare sold furnizori si clienti sfarsit de an
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Confirmare sold furnizori si clienti sfarsit de an

Buna ziua,
in cazul in care soldul unor clienti sau furnizori la finele anului este zero, firma are obligatia de a intocmi adresa cu specificarea rulajului anual ???

Am contract de prestari servicii, pana la jumatatea anului s-a facturat corect,lunar, de la jumatatea anului pana la sfarsit s-a facturat pe o singura factura ...Problema este ca la jumatatea anului noi am cerut rezilierea contractului, nu au inregistrat cererea,au facturat pentru per mai-noi 2015 in luna noi 2015, iar in ian 2016 au facturat dec 2015-ian 2016 .Au apelat la un avocat ptr recuperare solduri si vom avea o discutie,eu trebuie sa specific greselile lor.Va rog frumos sa ma ajutati.Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 16:01, 2 Martie 2016
Normă din 09/10/2009, M O , Partea I nr. 704 din 20/10/2009 privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de natura activelor, datoriilor şi capitalurilor proprii
APROBATE PRIN ORDINUL M FIN .PUBLICE NR. 2861/2009
Potrivit art. 28 - (1) Creanţele şi obligaţiile faţă de terţi sunt supuse verificării şi confirmării pe baza extraselor soldurilor debitoare şi creditoare ale conturilor de creanţe şi datorii care deţin ponderea valorică în totalul soldurilor acestor conturi, potrivit "Extrasului de cont" (cod 14-6-3) sau punctajelor reciproce scrise. Nerespectarea acestei proceduri, precum şi refuzul de confirmare constituie abateri de la prezentele norme şi se sancţionează potrivit legii.
Deci este obligatorie emiterea extraselor de cont si punctarea soldurilor intre parteneri cel putin o data pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare client eronat m0nicadamian m0nicadamian In luna oct 2013 s-a facturat pe un client X si s-a incasat (mai mult decat cval facturilor, drept pt care am inregistat in 419). Corect era sa se factureze si ... (vezi toată discuția)
Extrase sold andrapanait andrapanait Buna ziua. Extrasele de sold trimise la sfarsitul anului (clientilor/ furnizorilor) pentru confirmare trebuiesc trimise in original? Scrie undeva acest lucru ... (vezi toată discuția)
Am clienti neincasati cu solduri de peste 7 ani. rux2008 rux2008 Buna ziua! Am clienti neincasati cu solduri de peste 7 ani. Ce pot face? Cum se contabilizeaza? Se intregistreaza ca si compesare pe cheltuiala nedeductibila ... (vezi toată discuția)