avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Nota explicativa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Nota explicativa

Poate care sa imi trimita un exemplu de nota explicativa pt extras de cont, nu bate suma si trebuie si trebuie sa trimit nota explicativa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 12:09, 8 Decembrie 2009
Cere interogare cont si pune de acord sumele .Bifeaza undeva extracontabil in xcel.
Intreaba la banca - poate au uitat la mapa un extras.

Sau trimite mai multe detalii.
Trebuie reverificate extrasele.Nu inteleg ,ce fel de nota explicativa iti trebuie?
Este vorba despre un extras de cont primit de la furnizor.
1.Pt.inventariere si eu trebuie sa trimit extras de cont la clienti doar la pers. juridice?
2.Extrasul de cont se trimite prin posta sau se poate si pe fax?
3.Despre ex de cont am citit in Ordinul 3512/2008, se intocmeste in 3 exemplare,ex 3 la unit emitenta, 1 si 2 la unitatea debitoare, la client, care trebuie sa restituie exemplarul 2 semnat pe verso, adica pe verso este confirmare sold?
Puteti sa-mi dati un raspuns la cele 3 pcte, si un model pt nota explicativa pt confirmare sold la furnizor, pt ca nu bate soldul.
Multumesc inca odata
EXTRAS DE CONT

Catre : …………………………………………………………….. (client / furnizor)

Nr……………………/………………………………………………..

Conform dispozitiilor in vigoare, va instiintam ca, in evidentele noastre contabile, la data de ................................ , unitatea Dvs. figureaza cu urmatoarele sume de plata (de incasat): …………………………………………............ l
In termen de 5 (cinci) zile de la primire urmeaza sa ne restituiti acest extras confirmat pentru suma acceptata, iar in cazul constatarii de diferente sa redactati si sa anexati nota explicativa cuprinzand obiectiile Dvs. Prezentul extras de cont tine loc de conciliere conform procedurii arbitrale.

Conducatorul unitatii, Conducatorul compartimentului financiar,



Raspuns:



SC …………………………………………………………….

Nr …………………………/………………………………...



Catre : …………………………………………………….



Confirmam prezentul extras de cont pentru suma de .................................................. lei, pentru achitarea careia (se va completa dupa caz):

a) am depus la banca ordinul de plata nr. ............ din ...................

b) am depus la Oficiul Postal nr. ............. mandatul postal nr. ........... din ..............

c) urmeaza sa efectuam plata intr-un termen de ........................ .

Obiectiile noastre privind sumele din prezentul extras de cont sunt cuprinse in nota explicativa anexata.

Conducatorul unitatii, Conducatorul compartimentului financiar,

Conform OMF2861/2009 ,pct.28 - (1) Creantele si obligatiile fata de terti sunt supuse verificarii si confirmarii pe baza extraselor soldurilor debitoare si creditoare ale conturilor de creante si datorii care detin ponderea valorica in totalul soldurilor acestor conturi, potrivit "Extrasului de cont" (cod 14-6-3) sau punctajelor reciproce scrise. Nerespectarea acestei proceduri, precum si refuzul de confirmare constituie abateri de la prezentele norme si se sanctioneaza potrivit legii.
Deci aveti obligatia de a face inventarea sd.Confirmarile se pot trimite si prin posta si pe fax si pe mail dar sa aveti dovada trimiterii acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare solduri clienti krisztina krisztina Are cineva un format pentru a confirma soldul la clienti la 31.12.2008? (vezi toată discuția)
Confirmare sold *ivonne* *ivonne* buna ziua, stiu ca este cam tarziu insa va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste inventarierea patrimoniului. am inventariat toate bunurile.....insa acum am ... (vezi toată discuția)
Extrase sold andrapanait andrapanait Buna ziua. Extrasele de sold trimise la sfarsitul anului (clientilor/ furnizorilor) pentru confirmare trebuiesc trimise in original? Scrie undeva acest lucru ... (vezi toată discuția)