avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ACTIUNE "OBLIGATIA DE A FACE"
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ACTIUNE "OBLIGATIA DE A FACE"

As vrea sa deschid o actiune prin sa solicit obligatia debitorul de a inregistra facturile in contabilitate. Care este temeilul de drept?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 21:20, 28 August 2009
utc a scris:

As vrea sa deschid o actiune prin sa solicit obligatia debitorul de a inregistra facturile in contabilitate. Care este temeilul de drept?

Nu stiu daca o astfel de actiune ar fi admisibila si nu stiu daca va ajuta in vre-un fel sa va recuperati si sumele restante.
Legea contabilitatii il obliga pe beneficiar sa inregistreze aceste facturi in contabilitate.
Refuzul primirii acestor facturi echivaleaza cu contestarea efectuarii (cantitative/calitative) prestatiilor, cu neacceptarea acestora la plata...
Trebuie sa aveti dovada efectuarii corespunzatoare a prestatiilor, conform contractului, contract pe care insa dvs. il cunoasteti cel mai bine!
Conform art. 155 pct.6 Cod Fiscal (6) Semnarea si stampilarea facturilor nu sunt obligatorii.
S-a luat legatura cu debitorul pt. vedea care este situatia ?
Poate postasul nu a gasit pe nimeni la firma si nu a avut cui sa le predea , returnandu-le.
Daca refuza intr-adevar primirea acestora faceti convocare la conciliere, conform celor celor spuse de cazacioc, consemnati rezultatul intr-un proces verbal si actionati-l in judecata .
In baza hotararii el va fi obligat la inregistrarea in contabilitate a facturilor, in caz contrar fiind pasibil la sanctiuni din partea organelor financiare, la efectuarea unui control incrucisat cu firma dumneavoastra.
Art.155 pct. 6 Cfiscal se refera la emitentul facturii nu la beneficiar.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare ContSters94259 ContSters94259 Daca cineva refuza sa confirme prin stampila si semnatura un extras de cont,ce masuri se pot lua?? (vezi toată discuția)
Refuz primire factura utc utc Beneficiarul serviciilor pe care le furnizam refuza sa primeasca factura, am incercat si prin posta cu confirmare de primire, nu primeste corespondenta de la ... (vezi toată discuția)