avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxa timbru obligatie de a face
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxa timbru obligatie de a face

Buna ziua,

[Am o o rugaminte sa mi spuneti cat este taxa de timbru pt. obligatia de a face?

Vreau sa introduc actiunea de obligatie de a face la TMB / sectia contencios prin care vreau sa oblig Primaria Navoadari sa procedeze la receptia lucrari si implicit la intocmirea procesului verbal de receptie. Din luna iulie de cand am predat lucrarea, nu au dat nici un semn de viata. am data 15 zile , conform contractului termen pt. solutionarea divergentei pe cale amiabila, apoi am invitat la conciliere directa, contractul fiinf de achizitie publica. Dar nimic.

Mii de multumiri anticipate

#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:43, 26 Octombrie 2009
cand aveti astfel de nelamuriri, cel mai bine este sa trimiteti actiunea prin posta cu confirmare de primire, netimbrata (sau adaugati un timbru judiciar de valoare mica) instanta va va comunica cuantumul taxei de timbru . Bine, nu e o regula sau o abordare corespunzatoare, dar e solutie
1. Referitor la prevederile art.720 indice 1 C.p.c. (concilierea prejudiciara), acestea prevad clar cum se desfasoara. Important este sa stiti si faptul ca aceasta nu este obligatorie in orice situatie (de exemplu in materia necomerciala, sau chiar in cea comerciala cu obiect neevaluabil in bani) Oricum, fie ca partea adversa s-a prezentat, fie ca nu, incheiati procesul verbal conform prevederilor art. mentionat, iar la pct. "Punctul de vedere al partii .....(adverse)... " mentionati "nu s-a pezentat". Dovada ca de la data primirii acestei convocari au trecut 30 de zile se anexeaza cererii de chemare in judecata.(intocmita cf. art.720 indice 3 C.p.c.).
Toate aceste documente trimiteti-le (asa cum a aratat septimiu...) intr-un plic, expediat cu confirmare de primire pe adresa judecatoriei Navodari. La termenul fixat pt. judecata (ce va va fi comunicat in citatie), vi se va pune in vedere si timbrarea actiunii, fct. de tipul acesteia. Mie mi se pare o actiune neevaluabila in bani, daca nu solicitati si daune-interese, daune cominatorii sau daune morale. Pentru capetele de cerere, care pot cuprinde tipuri diferite de obligatii, se va stabili, in mod specific fiecaruia, taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intalnirea de conciliere Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius O societate de asigurari a refuzat plata unui dosar de dauna pentru motive tehnice. Doresc sa ii actionez in instanta si pt asta am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Lipsa sanctiune dacmoto dacmoto Ce sanctiune se aplica in cazul neindeplinirii sau indeplinirii cu intarziere a obligatiei daca in contract nu este prevazuta nicio sanctiune( reziliere, ... (vezi toată discuția)
Termen pana la judecata Ramona24 Ramona24 Buna ziua! Exista un termen legal pt actionarea in judecata dupa concilierea prealabila? Daca actionez in instanta dupa doua luni de la procesul verbal de ... (vezi toată discuția)