avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen pana la judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen pana la judecata

Buna ziua!
Exista un termen legal pt actionarea in judecata dupa concilierea prealabila? Daca actionez in instanta dupa doua luni de la procesul verbal de conciliere este gresit?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 17:59, 19 August 2012
nu, nu este gresit.
...puteti formula actiunea fara probleme, succes!
Multumesc... si mai ales pt promptitudine:love:
Deci nu exista un termen impus pt actionarea in instanta dupa conciliere...?!
Din cîte ştiu nu puteţi mai devreme de 30 de zile de la data primirii confirmării de primire a scrisorii de convocare la conciliere, însă ulterior trecerii acestei perioade puteţi oricând. Desigur , să nu fi trecut termenul de prescripţie a dreptului material la acţiune.
procesul verbal de conciliere s-a intocmit...debitorul declara in acest proces verbal de conciliere ca nu are suma solicitata de institutia noastra cu titlu de debit.in concluzie trebuie actionat in instanta.pt ca a trecut un timp indelungat de la incheierea acestui proces verbal...care ar fi termenul legal de actionare in instanta in acest caz...?

Alte discuții în legătură

Procedura prealabila art. 720^1 cpc ENGFULL ENGFULL in cazul in care debitorul nu s-a prezentat pentru concilierea prealabila , se incheie proces-verbal ? se mentioneaza ca nu a dat curs invitatiei si i se ... (vezi toată discuția)
Conciliere irinastnciu irinastnciu In cazul in care la o conciliere societatea respectiva nu se prezinta dar isi exprima punctul de vedere printr-o adresa (fax) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)
Concilierea directa prevazuta de art. 720 indice 1 ancuta.alin ancuta.alin Am convocat la conciliere pe debitor in data de 07.07........., termenul de conciliere fiind pe 29 aceeasi luna, acesta mi-a transmis o adresa doua zile mai ... (vezi toată discuția)