avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen pana la judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen pana la judecata

Buna ziua!
Exista un termen legal pt actionarea in judecata dupa concilierea prealabila? Daca actionez in instanta dupa doua luni de la procesul verbal de conciliere este gresit?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Ramona24 , utilizator 17:59, 19 August 2012
Vedeţi şi art. 720 indice 1 ,alin. 5 , c. pr. civilă, din care reiese faptul că , la cererea de chemare în judecată se anexează rezultatul concilierii sau , dacă nu s-a dat curs convocării, dovada că de la data primirii convocării au trecut 30 de zile.
Important este să se fi îndeplinit această procedură prealabilă şi să se facă dovada îndeplinirii ei , în condiţiile legii.
Nu cred că se pune problema tardivităţii introducerii acţiunii , însă se poate pune problema prematurităţii în lipsa îndeplinirii condiţiilor cerute de lege, ceea ce la dvs. nu este cazul.
daca interpretez art .720 indice 1 alin 5 in sensul ca astept 30 de zile de la data primirii confirmarii de primire -asta si in cazul in care partile s -au prezentat la conciliere-pana sa actionez in instanta e gresit....pt ca sa nu mi se interprete actiunea ca fiind prematura de ex...confirmare de primire pe 1 august ..in 17 august concilierea-la care participa partile fara rezolvare pe cale amiabila....si introduc actiunea in 31 august.... e ok? din 1 pana in 31 august au trecut cele 30 de zile?!
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2012
Ramona24, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura prealabila art. 720^1 cpc ENGFULL ENGFULL in cazul in care debitorul nu s-a prezentat pentru concilierea prealabila , se incheie proces-verbal ? se mentioneaza ca nu a dat curs invitatiei si i se ... (vezi toată discuția)
Conciliere irinastnciu irinastnciu In cazul in care la o conciliere societatea respectiva nu se prezinta dar isi exprima punctul de vedere printr-o adresa (fax) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)
Concilierea directa prevazuta de art. 720 indice 1 ancuta.alin ancuta.alin Am convocat la conciliere pe debitor in data de 07.07........., termenul de conciliere fiind pe 29 aceeasi luna, acesta mi-a transmis o adresa doua zile mai ... (vezi toată discuția)