avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... incasare bani de la o alta societate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

incasare bani de la o alta societate

sunt o pfa iar din 2009 am executat prestari servicii la o societate agricola(servicii in agricultura) si am incasat doar o parte din bani.am contract de prestari servicii,am procese verbale de receptii dar nu am facut facturadin aceste procese verbale de receptie mis-au dat o parte din bani,iar eu am facut factura doar pe cat am incasat.acum am vrut sa facturez ce mi-a mai ramas dar administratorul nu mai vrea,tot ma duce cu vorba ca nu are bani ca fel de fel de minciuni dar bani are ca au vandut floarea soarelui si porumbul boabe pe care le-a recoltat.acum intrebarea este pot sa fac ceva sa il dau in judecata daca nu am factura ,va rog sa imi scrieti si mie o parere dac v-ati mia confruntat cu asa ceva
Cel mai recent răspuns: coman cristina , utilizator 21:04, 3 Noiembrie 2010
buna seara, atat timp cat aveti contract semnat de parti si situatii de lucrari recunoscute de beneficiar va trebui sa emiteti factura , sa o comunicati prin posta cu confirmare de primire, iar apoi in caz de neplata sa-l notificati in prealabil conform codului de procedura civila si satrimiteti dosarul in instanta. aveti 100% sanse de castig
Buna seara! Sa va explic mai bine:aceasta societate agricola are un presedinte , un vicepresedinte si un sef de ferma.Cand s-a facut contactul acesta a fost semnat de vicepresedinte caci presedintele nu prea se ocupa prea mult de societate ci mai mult vicele si seful de ferma dar acest presedinte stie de aceste lucrari numai ca nu a semnat contractul si procesul verbal de receptie dar tot acest presedinte a semnat ordinele de plata la banca pt. banii care mi i-a dat(partial),caci numai presedintele are drept de semnatura la banca.acum presedintele nu prea este in relatii prea bune cu vicele si ma "freaca" pe mine .Cand i-am spus presedintelui ca vreau sa fac factura acesta mi-a spus ca el nu o semneaza ca nu a comandat el aceste lucrari cu toate ca mi-a dat o parte din bani .Eu am lucrat cu motorina de la ei ,deci am si bonuri de consum,dar nu stiu de ce el se incapataneaza sa nu semneze.Toate facturile pe care le-am facut,toate sunt semnate de vice si pt bani a semnat presedintele. Acum as face fact. si sa mi-o semneze vicele dar acesta nu poate fiindca este in concediu medical si nu poate sa semnezeNu stiu ce sa fac ,daca trimit fact. prin posta daca nu imi semneaza de primire,vazand de la cine este isi va da seama.Va rog sfatuiti-ma ce sa fac,este o suma enorma de recuperat Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 4 Noiembrie 2010
coman cristina, utilizator
Exact cum a spus colegul. Cu factura trimisa prin posta si avand confirmare de primire si contractul ii dati in judecata si veti castiga. Dureaza ceva timp.
dac nu semneaza de primire ,vazand de la cine vine caci se asteapta la asa ceva,sa le trimit fact.prin posta va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz primire factura coman cristina coman cristina sunt o sc si din anul 2009 am executat lucrari la o societate agricola(arat ,discuit, semanat...) care mi-a platit numai o parte din bani iar eu am facturat ... (vezi toată discuția)
Semnatura de primire la o factura coman cristina coman cristina sun o sc si am de facturat lucrari din anul 2009Doresc sa facturez deoarece am nevoie de bani ,iar societatea la care am lucrat va primi bani din subentie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de semnarea ... Rozelia Rozelia Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de semnarea procesului verbal de instalare camere in imobilul in care locuiesc. Inainte de instalarea ... (vezi toată discuția)