avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA 5% pentru constructii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA 5% pentru constructii

As vrea sa stiu daca masura aplicarii de TVA 5% se aplica asupra pretului unei case care are 119mp utili, 350 mp teren care nu este in proprietatea mea ci este cu drept de folosire pe durata existentei constructiei si plata unei chirii anuale pentru acest teren
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 10:28, 12 Noiembrie 2010
norme metodologice:
Cota redusă de taxă de 5% prevăzută la art. 140 alin. (2^1) din Codul fiscal se aplică numai pentru livrarea, astfel cum este definită la art. 128 alin. (1) din Codul fiscal, a locuinţelor ca parte a politicii sociale, respectiv pentru transferul dreptului de a dispune ca şi un proprietar de bunurile prevăzute la art. 140 alin. (21) lit. a) - d) din Codul fiscal. Pentru livrările prevăzute la art. 140 alin. (21) lit. a), b) şi d) din Codul fiscal, cota redusă de TVA de 5% se aplică inclusiv pentru terenul pe care este construită locuinţa.

ca sa beneficiati de cota redusa trebuie sa achizitionati locuinta si terenul aferent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva vanzare imobil de catre o persoana juridica silviu.dogaru silviu.dogaru Un SRL, inregistrata in scopuri de TVA, in anul 2008 primeste autorizare pentru a construi deasupra unui bloc de locuinte, 4 garsoniere, fiecare garsoniera ... (vezi toată discuția)
Tva la constructiile din lemn teobalint teobalint buna ziua, as dori daca se poate,un raspuns la urmatoarea situatie: construiesc casa din lemn pentru un client,persoana fizica;casa se construieste in santier ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva - imobiliare (5% sau 19%) sman sman Buna ziua. Am facut un antecontract privind cumpararea unui apartament in luna noiembrie. La acea data am achitat si TVA-ul de 19% spre vanzator. Urmeaza ... (vezi toată discuția)