avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare cim

Poate inceta CIM conform art. 56 lit. j (la expirarea perioadei determinate) daca salariatul este arestat preventiv (suspendare conform art. 50 lit. h)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 12 Noiembrie 2010
daca era pe perioada determinata, care intre timp a expirat( in perioada in care angajatul este arestat preventiv), da, se poate. :)
Eu spun ca da, deoarece inceteaza "de drept" la expirarea duratei contractului.
Liliana Tanase a scris:

Poate inceta CIM conform art. 56 lit. j (la expirarea perioadei determinate) daca salariatul este arestat preventiv (suspendare conform art. 50 lit. h)?

Va opera incetarea de drept a c.i.m., chiar daca c.i.m. este suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea exercitarii functiei Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am un salariat care a fost arestat preventiv. Pe durata arestului cim i-a fost suspendat. Acum am primit incheierea instantei (definitiva) care ... (vezi toată discuția)
Notificare Mihai1182 Mihai1182 Buna ziua, Am avut un contract de munca pe perioada determinata(90 de zile).In 29.06.2010 mi-a expirat contractul.In 28.06.2010 am fost contactat telefonic ... (vezi toată discuția)
Cim durata determinata carmen plesca carmen plesca Buna ziua, Am un slariat care a fost angajat pe durata determinata, contractul expira la data de 02.09.2010. In cazul in care aduce concediu medical de la ... (vezi toată discuția)