avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate expirata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate expirata

Buna ziua!As dori si eu sa stiu daca poat ajunge in Romania cu cartea de identitate expirata.Momentan sunt in Spania si am buletinul expirat de un an.De sarbatori as dori sa vin in Romania si sa fac cununia civila,insa nu stiu daca o pot face cu buletinul expirat.Asadar,trebuie mai intai sa imi reinoiesc cartea de identitate si dupa sa merg sa ma cunun si dupa aceea sa imi fac o alta carte de identitate?Cam cat timp dureaza?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 21:56, 11 Noiembrie 2010
ACTELE NECESARE PENTRU ELIBERAREA UNEI CARTI DE IDENTITATE, indiferent de motivul solicitarii, sunt:
Certificatul de nastere;
Actul cu care se face dovada adresei de domiciliu;
Timbru fiscal - a carui valoare se poate schimba, suma fiind actualizata prin Hotarare de Guvern;
Chitanta reprezentand contravaloarea cartii de identitate, respectiv 7 lei (RON), aceasta suma fiind actualizata in functie de rata inflatiei, cu avizul Consiliului Concurentei.

Termen-10 zile
[ link extern ]
In situatia cetatenilor romani care au domiciliul in Romania si se afla temporar in strainatate, eliberarea cartii de identitate se poate face prin intermediul altei persoane, pe baza de procura speciala (potrivit modelului postat la "Formulare de completat"), autentificata la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei din tara respectiva.
[ link extern ]
În nici un caz nu vă veți putea căsători fără un act de identitate valabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport gigelas gigelas Buna ziua, Imi poate spune si mie cineva,ce acte se mai cer la eliberarea unui pasaport simplu (turistic) ? Care sunt taxele ce trebuiesc achitate si cam cat ... (vezi toată discuția)
Reînnoire pașaport din spania Natalka Natalka Buna seara, sunt an Spaña de 14 ani si vreau sami renovez pasaportul expirat dar nu am certificatul de nastere nici buletinul, unde si cum pot face o procura ... (vezi toată discuția)
Eliberarea actului de identitate la implinirea varstei de 14 ani Ares-3 Ares-3 [b]Documente necesare[/b] - cererea pentru eliberarea actului de identitate, semnata atât de minor, cât si de parinte/reprezentant legal; - certificatul ... (vezi toată discuția)