avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Reînnoire pașaport din Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Reînnoire pașaport din Spania

Buna seara, sunt an Spaña de 14 ani si vreau sami renovez pasaportul expirat dar nu am certificatul de nastere nici buletinul, unde si cum pot face o procura pentru mama ca este in Romania, multumesc
Cel mai recent răspuns: Natalka , utilizator 00:57, 29 Noiembrie 2017
Contactati pentru informatii ambasada/ consulatul Romaniei din Spania si vedeti in ce conditii va pot ajuta sa intrati in posesia unui duplicat dupa cartea de identitate si certificatul de nastere.
Nu cred ca mama dvs. chiar cu procura (in plus, procura trebuie semnata de ambii in fata notarului) va putea obtine pentru dvs. duplicat dupa CI sau CN si cu atat mai putin un pasaport nou.
Procura o puteti face la Ambasada sau la Consulat.

"În situaţia în care solicitantul actului de identitate se află temporar în străinătate, depunerea cererii sau, după caz, înmânarea actului de identitate se poate face şi pe baza de procură specială obţinută de la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din statul respectiv. În cuprinsul procurii speciale trebuie să se regăsească, în mod obligatoriu, scopul pentru care aceasta a fost eliberată, respectiv depunerea cererii pentru eliberarea actului de identitate şi/sau ridicarea actului de identitate, schimbarea domiciliului,etc.
Procura trebuie să aibă aplicată fotografia (mărimea 3/4 cm cu bandă albă de 7 mm) solicitantului şi să fie certificată cu timbrul sec al misiunii diplomatice sau al oficiului consular respectiv .La procură se ataşează o fotografie, ştampilată pe verso, identică cu cea care a fost aplicată pe procură."
[ link extern ]

"În cazul cetăţenilor aflaţi în străinătate, duplicatul certif. de nastere poate fi obţinut de o altă persoană împuternicită prin procură specială notarială apostilată cf Convenţiei de la Haga (în cazul ţărilor semnatare ale acestei convenţii) sau procură specială consulară(eliberată de Ambasada sau Consulatul României din ţara respectivă), în care se va menţiona expres ,,pentru obţinerea certificatului de naştere/căsătorie/deces (după caz) de la starea civilă”
[ link extern ]

Pot sa fac pasaportul in spaña fara certificat ssu dni ? Doar cu csrtea verde de aici din spaña?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui - sunt in strainatate gaby_arianna gaby_arianna Cum procedez pentru schimbarea numelui dupa divort daca ma aflu in alta tarala munca? (vezi toată discuția)
Pasaport expirat ioanabn ioanabn buna ziua! am si eu o problema si as avea nevoie de ceva informatii.Sunt plecata in Spania si pasaportul mi-a expirat.Am calatorit doar cu pasaportul, neavand ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere anabia anabia buna seara,mi-am pierdut certificatul de nastere,cum ar trebui sa procedez mai departe pentru a avea o copie legalizata a acestuia ?Tin sa precizez ca eu sunt ... (vezi toată discuția)