iulia_smille a scris:
Locuiesc intr-o garsonierade 25mp la parter( 2pers la asociatie) si trebuie sa platesc 17mc de apa , aprox 45 lei ? Cum se calculeaza acest cost ?
Am reluat ca sa ne lamurim. Aici nu se intreaba de TVA sau de accize, taxe sau impozite...
Este limpede, ca si la alimentara cand dam 45 de lei sa cumparam 3 kg de carne (care are TVA inclus, indiferent ca e 24% sau 9%) sau la statie unde dam 45 lei pe 10 litri de benzina (ce include TVA, accize...).
Sunt convins ca pe lista de plata, indiferent unde in Romania nu se repartizeaza costurile fara TVA, la apa sau fara impozitele si contributiile platite de asociatie la cheltuieli salariale. Ca doar nu le-or plati sindicatul pe acestea!
La asta m-am referit cand am spus ca 2,65 lei/m.c este un pret foarte mic. M-am referit, asa cum am inteles de la postator, la pretul afisat pe lista si suportat de proprietar si nu la componenta pretului pe facutra cu sau fara taxe.
Si-acum intreb pe @LocatarB, care de multe ori are interventii corecte si la obiect, sa ne spuna care este pretul unui metru cub de apa afisat pe lista de plata sau platit de proprietari in blocul in care locueste. Oare platiti 2,44 lei pentru un m.c. de apa!?
Concret. Exemplele concrete, reale aduc de multe ori lumina.