avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum se calculeaza apa canal + epurare biologica ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum se calculeaza apa canal + epurare biologica ?

Locuiesc intr-o garsonierade 25mp la parter( 2pers la asociatie) si trebuie sa platesc 17mc de apa , aprox 45 lei ? Cum se calculeaza acest cost ? Si inca o intrebare , pentru a reclama administrarora blocului pentru zic eu inselaciune unde fac plangerea ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:38, 20 Decembrie 2010
iulia_smille a scris:
Locuiesc intr-o garsonierade 25mp la parter( 2pers la asociatie) si trebuie sa platesc 17mc de apa , aprox 45 lei ? Cum se calculeaza acest cost ?

Am reluat ca sa ne lamurim. Aici nu se intreaba de TVA sau de accize, taxe sau impozite...
Este limpede, ca si la alimentara cand dam 45 de lei sa cumparam 3 kg de carne (care are TVA inclus, indiferent ca e 24% sau 9%) sau la statie unde dam 45 lei pe 10 litri de benzina (ce include TVA, accize...).
Sunt convins ca pe lista de plata, indiferent unde in Romania nu se repartizeaza costurile fara TVA, la apa sau fara impozitele si contributiile platite de asociatie la cheltuieli salariale. Ca doar nu le-or plati sindicatul pe acestea!
La asta m-am referit cand am spus ca 2,65 lei/m.c este un pret foarte mic. M-am referit, asa cum am inteles de la postator, la pretul afisat pe lista si suportat de proprietar si nu la componenta pretului pe facutra cu sau fara taxe.
Si-acum intreb pe @LocatarB, care de multe ori are interventii corecte si la obiect, sa ne spuna care este pretul unui metru cub de apa afisat pe lista de plata sau platit de proprietari in blocul in care locueste. Oare platiti 2,44 lei pentru un m.c. de apa!?
Concret. Exemplele concrete, reale aduc de multe ori lumina.
@adriantot
Si-acum intreb pe @LocatarB, ...sa ne spuna care este pretul unui metru cub de apa afisat pe lista de plata sau platit de proprietari in blocul in care locueste. Oare platiti 2,44 lei pentru un m.c. de apa!?
Concret. Exemplele concrete, reale aduc de multe ori lumina.

Cu scuzele de rigoare pentru intarziere,

Pe lista de plata din blocul meu pretul unui mc de apa este:
1. apa potabila 2,44 lei
0,5856 lei TVA 24%
3,0256 lei

2. canalizare 0,54 lei
0,1296 lei TVA 24%
0,10 lei taxa MAU
0,7696 lei

Intrucat m.c. apa uzata sunt egali cu m.c. apa potabila, un m.c. apa costa
3,0256 lei + 0,7696 lei = 3,7952 lei

Acelasi pret si pentru apa rece preparare apa calda, la care se adauga valoarea Gcal (care difera de la o luna la alta) pentru a afla pretul pe m.c. de apa calda.
Ultima modificare: Luni, 20 Decembrie 2010
LocatarB, utilizator
Ei, vedeti ca acum parca mai veniti de acasa !
Cu toate ca ati reluat prin citat ceea ce am, intrebat ("care este pretul unui metru cub de apa afisat pe lista de plata") dumneavoastra ne expuneti iarasi componentele pretului si nu pretul afisat pe lisata de plata.
Oricum, spre finalul explicatiilor ajungeti la pretul de 3,7952 lei (ceea ce nu cred, iarasi ca exista pe vreo factura), dar este oricum cu mult mai mult decat cei 2,44 lei pe m.c. asa cum spuneati acum vreo luna si tota asa de mut fata de pretul rezultat din intrebarea initiala (2.65 lei/m.c rezultat di cei 45 lei platiti pentru 17 m.c.).
Oricum aveti si dumneavoastra un pret bunfata de noi care platim 5,4 lei/m.c. conform facturii, fara pierderi, avarii... Oficial, legal asa cum apare pe factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nemultumirea la plata apei calde Madalina0319 Madalina0319 Locuiesc in zona CET la garsoniera , metru cub de apa rece ajunge cam la 6 lei iar apa calda 14 lei m cub ...mi se pare foarte mult tinand cont de faptu k este ... (vezi toată discuția)
Calcul pret corectat canal+epurare iulianaraU iulianaraU Buna ziua, Efectuez o expertiza contabila judiciara si am nevoie de niste informatii despre cum se calculeaza pretul corectat la canal+epurare. Se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Pret mc apa rece dan_alex dan_alex Buna seara. Dintre cei care sunt administratori la blocuri in Bucuresti daca imi poate spune si mie cineva care este pretul unui metru cub de apa rece pe care ... (vezi toată discuția)