avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme dupa completarea constatarii amiabile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme dupa completarea constatarii amiabile

Salut tuturor =D> , foarte interesant forumul, felicitari.

Sunt nou pe aici - este primul meu subiect.
Incerc sa explic cat mai bine subiectul :
Eu, cetatean corect care platesc taxe, impozite, asigurari, urmez si respect legile..etc. - simt ca sunt inselat tocmai de acestea si de autoritati:sorry:-deci de azi renunt, vad ca nu are rost:
Posesor permis 10 ani-fara accident-credeam ca se pot evita daca esti foarte atent si respecti codul rutier.
In drum spre servici acum 3 zile ajung intr-o intersectie(stiuta pe de rost-merg de 5 ani -acelasi tipar)in care ma loveste o masina care nu respecta rosul semaforului si ma loveste lateral fata. (pentru unii dintre voi poate e normal - eu insa nu concep sa te astepti sa treaca pe rosu).
INTERSECTIA- este una mai speciala : un bulevard intersecteaza o strada cu sens unic, mai exact Bulevardul Michelangelo cu Str. Eminescu -Timisoara, Eu vin pe MIchelangelo(strada principala cu 3 benzi in apropierea intersectiei, cu semafor pt.fiecare banda), ma incadrez pe banda 1 pentru a face la stanga pe Eminescu, astept lumina verde pentru stanga care tine 20 sec, astept pana la secunda 7(e mai safe), pentru a da prioritate celor care vin din contrasens(au verde si ei pana la secunda 10 verde la mine-stiu asta ca un robot, e rutina deja), ma asigur ca masinile din contrasens sa se opreasca si ma incadrez sa fac stanga, un autoturism din contrasens tasneste de langa ceilalti opriti si ma tamponeaza.#-o Speriat, zapacit, nevos ma dau jos din masina, partea dreapta fata distrusa, cealalta masina: far, radiator..etc
Ce sa mai fac sa ma bat cu el..NU..mutam masinile langa bordura si vorbim de asigurari. Intre timp se face verde si masinile celelalte pleaca (aici Greseala mea -DAR NU OPRESTE NIMENI ..CE OAMENI !). Stiam ca trebuie sa anunt politia, dar..la urmatorul rosu..hopa ..o masina de politie. Fac semn sa opreasca sa ne constate si noua acidentul, dar mare mirare din partea mea ..a oprit si a plecat.
In cele din urma ne hotaram sa mergem direct la asigurari..am aflat ca se poate si acolo-mai putina bataie de cap. Ajungem acolo,(intre timp telefoane din partea lui).Acolo chiar la intrare am aflat ca trebuie sa se declare cineva vinovat.Tipul brusc spune ca e nevinovat ca a trecut pe verde.
Plecam la politie, completam o declaratie fiecare (diferite normal) si o dam unui agent de la ghiseu. Agentul se uita pe ele cateva secunde, intreaba cine a facut stanga si spune Permisele la amandoi, dar ..Tu, esti vinovatu..sau mergeti la asigurari pe amiabil, numar pana la 4..nu mai vorbiti
si incepe sa numere.
..stres, graba, fara drept de vorba, luat ironic la misto, cu gandul la carnet..plecam amandoi la asigurari.
Ajungem la asigurari a doua zi pe data de 10.11.10 pentru ca era inchis. Aici completam constatarea amiabila si
O SEMNAM AMANDOI, dupa discutii si examinarea declaratiilor si schitelor, asiguratorul spune
ca este culpa comuna
. Suparat
amicu nostru
, suparat zice ca nu e de acord si ca sa vin eu cu el din nou la politie sa ne i-a carnetele la amandoi.
Eu am zis ca nu vreau asta si nu ma duc nicaieri cu el deoarece am semnat amandoi constatarea amiabila si nu mai sunt obligat sa merg la politie.
Fac copie dupa constatarea amiabila semnata pe data de 10.11.10 ora 15 si plec.
Surpriza .!! a doua zi sunt sunat de asigurator cum ca celalalt a venit cu un proces verbal de la politie, facut dupa ce am semnat amiabilul dat in lipsa mea, de care eu nu stiu nimic si in care se scrie ca i-mi suspenda permisul, amenda pt. neacordare de prioritate..nu stiu prea multe, maine ma duc sa vad si eu ..va tin la curent.
INTREBAREA mea este:
Se poate asa ceva , ca dupa semnarea amiabilului sa se duca la politie si cei de acolo sa faca pv. la adresa mea in lipsa.

In seara asta am fost la Pol. sa intreb si eu: Primul ghiseu:
Daca aveti constatare amiabila nu ai ce cauta aici

Ghiseul nr 2 (tocmai agentul care a scris pv-ul) zice ca Amiabilul semnat de noi inainte de eliberarea Pv-ului nu e bun si ca in 15 zile o sa primesc acest pv acasa si sa predau carnetu. nu l-am vazut inca pv-ul.
ESTE legal asa ceva ..sa dai un pv in lipsa dupa ce persoanele semneaza amiabilul?
Eu am cautat si sunt curios de mor..ce ar trebui sa fac acuma, nu vreau sa i-l las sa scape cand stiu sigur ca am dreptate si el a trecut pe rosu, macar culpa comuna si e ceva..aici e vorba de principii acum.
..a in intersectie sunt camere, dar cica nu merg, asa spune Politia.

...e tarziu acum sper ca nu am eronat nimic ...Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)
Accident in intersectie - cine are dreptate? dorinvelici dorinvelici ajung intr-o intersectie semaforizata.un semafor sus si unul pe trotuar care are semnul aditional verde intermitent la dreapta.veneam de pe prima banda la ... (vezi toată discuția)