avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Presciere amenzi contraventionale
Discuție deschisă în Executare silită

Presciere amenzi contraventionale

Trebuie sa recunosc ca n-am fost prea cuminte in anul 2004.Am adunat 26 amenzi contraventionale(de circulatie)..Intrebarea mea e : daca si cand se prescriu aceste amenzi???...Ca e o angajata de la Primarie (Executari Silite - Sibiu), plina de zel, care ma urmareste continuu si-mi blocheaza conturile bancare..Ieri am fost pe-acolo si am intrebat-o daca nu se prescriu, iar ea mi-a raspuns simplu :Niciodata! Chiar asa sa fie???!!!
Cel mai recent răspuns: Cab.Av.Doroiman Camelia , Avocat 10:59, 12 Noiembrie 2010
Cam asa e...daca acea angajata va trimite somatii de plata, face popriri pe conturi si alte acte de urmarire, cursul prescriptiei se intrerupe. Ca sa se prescrie, ar trebui ca Fiscul roman sa nu ia nici o masura impotriva dvs. timp de 5 ani...
amenzile contraventionale, fiind dat la bugetul local/de stat se prescriu in termen de 5 ani de la data la care au fost emise. acest termen se calculeaza pentru fiecare amenda in parte. dc in acest tp primaria nu a facut nici un act de executare puteti invoca aceasta exceptie prin contestatie la executare, dar din experienta mea cu primariile si finantele nu asteapta implinirea termenului fara a face macar un act de intrerupere a prescriptiei, in acest caz poprirea conturilor dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi de circulatie, trecute pe rol Catalina Covaliu Catalina Covaliu Buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca amenzile de circulatie, care nu au fost platite si au ajuns pe ROL la Primarie, se pot prescrie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Prescriptia creantelor fiscale lloryshyka lloryshyka Buna ziua,acum cateva zile am primit o recomanda prin care mi se comunica ca primaria a recurs la proprirea veniturilor mele din salariu,deoarece acum cativa ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)