Trebuie sa recunosc ca n-am fost prea cuminte in anul 2004.Am adunat 26 amenzi contraventionale(de circulatie)..Intrebarea mea e : daca si cand se prescriu aceste amenzi???...Ca e o angajata de la Primarie (Executari Silite - Sibiu), plina de zel, care ma urmareste continuu si-mi blocheaza conturile bancare..Ieri am fost pe-acolo si am intrebat-o daca nu se prescriu, iar ea mi-a raspuns simplu :Niciodata! Chiar asa sa fie???!!!
Cam asa e...daca acea angajata va trimite somatii de plata, face popriri pe conturi si alte acte de urmarire, cursul prescriptiei se intrerupe. Ca sa se prescrie, ar trebui ca Fiscul roman sa nu ia nici o masura impotriva dvs. timp de 5 ani...
amenzile contraventionale, fiind dat la bugetul local/de stat se prescriu in termen de 5 ani de la data la care au fost emise. acest termen se calculeaza pentru fiecare amenda in parte. dc in acest tp primaria nu a facut nici un act de executare puteti invoca aceasta exceptie prin contestatie la executare, dar din experienta mea cu primariile si finantele nu asteapta implinirea termenului fara a face macar un act de intrerupere a prescriptiei, in acest caz poprirea conturilor dvs.