avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... probleme cu electrica
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

probleme cu electrica

Buna ziua,

Ma numesc Raluca Bokor si as dori sa ma ajutati sa gasesc un raspuns la o problema ff importanta pentru mine. Parintii mei au pe un teren - proprietate personala un stalp de transport de mare capacitate al retelei de energie electrica ., transmit un mesaj societatii electrice sa-mi explice in ce situatie ne aflam si aflu cu stupoare ca in anul 2007 s-a aprobat o lege 13/9 ianuarie, legea energiei, potrivit careia terenurile pe care se situeaza retelele de transmitere a energiei electrice existente la intrarea in vigoare a prezentei legi sunt si raman in proprietatea statului. As dori sa aflu mai multe pareri in legatura cu aceasta situatie..si sa-mi spuneti ce pot face mai departe...
Va multumesc!


Cel mai recent răspuns: ecleuciuc , utilizator 17:05, 27 Ianuarie 2009
Este o scapare a legii, ca multe altele :D
aceeasi problema am cu un teren pe care sunt 2 stalpi de innalta tensiune si reteau strabate, pe mijloc, toata lungimea terenului. desi terenul se afla in apropiere de oras cu deschidere la DN, nu valoreaza 2 bani. ce as putea face tinand cont ca actionar majoritar, am inteles ca este sc e.on moldova sa?
Cititi raspunsurile anterioare cu privire la solutiile ce pot fi aplicate, si anume :
1. expropriere pentru cauza de utilitate publica
2.. mutare stalp pe un teren proprietate publica
3. concesionare suprafatei de teren pe care se afla situati stalpii respectivi.
Ma aflu si eu intr-o situatie similara - avem pe terenul proprietate personala un stalp de medie tensiune . Am inceput demersurile pentru mutarea stalpului, insa am primit raspuns ca aceasta operatiune se poate face cu o firma specializata agreata de Electrica insa costurile vor fi suportate de solicitant de noi adica.
Citind Leg.13/2007 am ramas blocati - de neimaginat ...
Oare a avut cineva castig de cauza in dupa 2007 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu regia de distribuire a energiei electrice diana_79 diana_79 Buna.As avea o problema la care sper sa-mi oferiti niste opinii juridice.Pe terenul meu sint citiva stilip de distibuire e energiei electrice care apartin ... (vezi toată discuția)
Stalp de electricitate in curte ContSters79307 ContSters79307 Tatal meu are pe terenul proprietate un stalp de electricitate ( la cca 1m de gard) si ar vrea sa nu aiba acces cei de la Electrica in curtea lui , pentru ... (vezi toată discuția)
Un stalp al renel pe terenul meu stelikbl stelikbl Salutare, acum ceva timp am cumparat un teren intravilan care are un stalp de medie tensiune (20,000V) pe el. inainte a fost teren arabil. problema e ca firul ... (vezi toată discuția)