avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18/1991 - nulitate absolutã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18/1991 - nulitate absolutã

1. Actele emise in baza legii 18/1991 pot fi lovite de nulitate absoluta numai in cazurile prevazute in mod expres de art. III legea 169/1997 (inclusiv modificarile aduse de legea 247/2005)?
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 18:49, 12 Noiembrie 2010
Asa cum prevede legiuitorul, cazurile prevazute in mod expres in textul de lege sunt de stricta interpretare. Sunt lovite de nulitate absoluta actele emise cu incalcarea prevederilor Legii fondului funciar nr. 18/1991, in situatiile prevazute clar in art. III, literele a-h din Legea nr. 169/1997, asa cum a fost modificata si completata prin Legea nr. 247/2005.
In fapt dumneavoastra ati raspuns, chiar in interiorul intrebarii. Probabil doreati mai mult o confirmare.
In schimb, pentru anularea, spre exemplu, a unui titlu de proprietate eliberat cu incalcarea prevederilor exprese aratate mai sus, persoana interesata trebuie sa formuleze o actiune in constatare, instanta de judecata fiind singura abilitata sa se pronunte asupra acestor aspecte, prin raportare la textul legal aplicabil si prin interpretarea probelor ce vor fi administrate in dosar.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta titlu proprietate emil6702 emil6702 Buna seara! Sunt amenintat ca voi fi chemat in judecata de un alt mostenitor pt declararea nulitatii absolute a titlului de proprietate deoarece mama mea nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am confrunt cu urmatoarea situație: in 1968 moare ... rendec rendec Buna ziua, Am confrunt cu urmatoarea situație: in 1968 moare de cuius, el are 4 copii si o sotie supravietuitoare, 3 copii renunta si unul din fii devine ... (vezi toată discuția)
Apel sau recurs fond funciar Florian12 Florian12 Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am pierdut un proces de fond funciar cu drept de apel si mandatarul meu a vorbit cu 2 avocati, ce cale de atac sa facem. ... (vezi toată discuția)