avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retinere salariu integral
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retinere salariu integral

Am un card de salarii cu un plafon de descoperit individual. Plafonul descoperit a fost facut in anul 2008 si reprezinta 4000 RON. In ziua cu virarea salariului pe luna octombrie 2010, banca mi-a retinut salariul integral. Am fost la unitatea BCR din localitate unde consilierul mi-a explicat ca retinerea s-a facut din cauza diminuarii plafonului de descoperit, ca urmarea a unei analize automate a rulajului creditor efectuata pe ultimele 3 luni. Aceasta este o prevedere din contactul de credit. Pana acum am fost bun platnic si nu am mai avut alte retineri, intarzieri sau penalitati.
Eu sunt bugetara cu salariu micsorat la 25%, dar n-am facut "retinere" la nimeniX-(..
In consecinta, nu am nici un mijloc de plata pentru plata la alte credite, tot BCR si nici pentru subzistenta. BCR imi obstructioneaza dreptul de a utiliza dupa bunul plac salariu.
La sugestia, consilierului am facut si o reclamatie scrisa la BCR sediul central, in acest sens. Raspunsul vine in 30 de zile ...si eu ce fac pana atunci?

Cui ma pot adresa? Cum imi pot recupera integral banii? Banca a actionat abuziv? Ce urmeaza sa fac si dupa recuperarea prejudiciului?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 19:46, 12 Noiembrie 2010
kolo782003 a scris:

Am un card de salarii cu un plafon de descoperit individual. Plafonul descoperit a fost facut in anul 2008 si reprezinta 4000 RON. In ziua cu virarea salariului pe luna octombrie 2010, banca mi-a retinut salariul integral. Am fost la unitatea BCR din localitate unde consilierul mi-a explicat ca retinerea s-a facut din cauza diminuarii plafonului de descoperit, ca urmarea a unei analize automate a rulajului creditor efectuata pe ultimele 3 luni. Aceasta este o prevedere din contactul de credit. Pana acum am fost bun platnic si nu am mai avut alte retineri, intarzieri sau penalitati.
Eu sunt bugetara cu salariu micsorat la 25%, dar n-am facut "retinere" la nimeniX-(..
In consecinta, nu am nici un mijloc de plata pentru plata la alte credite, tot BCR si nici pentru subzistenta. BCR imi obstructioneaza dreptul de a utiliza dupa bunul plac salariu.
La sugestia, consilierului am facut si o reclamatie scrisa la BCR sediul central, in acest sens. Raspunsul vine in 30 de zile ...si eu ce fac pana atunci?

Cui ma pot adresa? Cum imi pot recupera integral banii? Banca a actionat abuziv? Ce urmeaza sa fac si dupa recuperarea prejudiciului?

sigur ca a actionat abuziv. banca face cu de la ea putere executare silita (isi "face singura dreptate"). faceti plangere penala pentru furt bani din cont.
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale CORNEA CONSTANTIN CORNEA CONSTANTIN Buna ziua , problema mea este urmatoarea ,am cotractat un credit de nevoi personale la o baca RXXXX, cu o rata de 700 ron lunar, in februarie 2014 am ramas ... (vezi toată discuția)
Probleme bancare birjovanumarian birjovanumarian Buna ziua.As dori sa aflu daca pot da in judecata banca de unde am credit deoarece mi-au facut o oprire pe salariu timp de trei luni.Si nu 30%...integral (tot ... (vezi toată discuția)
Reținere ilegală, de către bancă, a salariului lieutenantdata lieutenantdata Este legal ca să mi se rețină tot salariul de către BCR pentru plata unui card de credit BCR? De la BCR mi s-a spus că, în continuare, până la ... (vezi toată discuția)