Am un card de salarii cu un plafon de descoperit individual. Plafonul descoperit a fost facut in anul 2008 si reprezinta 4000 RON. In ziua cu virarea salariului pe luna octombrie 2010, banca mi-a retinut salariul integral. Am fost la unitatea BCR din localitate unde consilierul mi-a explicat ca retinerea s-a facut din cauza diminuarii plafonului de descoperit, ca urmarea a unei analize automate a rulajului creditor efectuata pe ultimele 3 luni. Aceasta este o prevedere din contactul de credit. Pana acum am fost bun platnic si nu am mai avut alte retineri, intarzieri sau penalitati.
Eu sunt bugetara cu salariu micsorat la 25%, dar n-am facut "retinere" la nimeniX-(..
In consecinta, nu am nici un mijloc de plata pentru plata la alte credite, tot BCR si nici pentru subzistenta. BCR imi obstructioneaza dreptul de a utiliza dupa bunul plac salariu.
La sugestia, consilierului am facut si o reclamatie scrisa la BCR sediul central, in acest sens. Raspunsul vine in 30 de zile ...si eu ce fac pana atunci?
Cui ma pot adresa? Cum imi pot recupera integral banii? Banca a actionat abuziv? Ce urmeaza sa fac si dupa recuperarea prejudiciului?
~ final discuție ~