avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... protectia copilului aflat in dificultate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

protectia copilului aflat in dificultate

Buna ziua.
Voiam sa stiu daca ma puteti ajuta cu un sfat.

In primul rand, ma intereseaza daca O.U. 26/1997 privind protectia copilului aflat in dificultate este inca in vigoare.
Impotriva Comisiei pentru protectia copilului se poate face plangere la judecatorie conform art. 34 din ordonanta, sau aceasta dispozitie a fost abrogata prin legea 272/2006, si competenta de solutionare a revenit tribunalului?
Multumesc mult.

Si in al doilea rand, voiam sa stiu daca mai este in vigoare dispozitia din Ord. 5/2001- privind somatia de plata, conform careia, somatia in materie civila este de competenta judecatoriei in prima instanta indiferent de valoare, iar somatia in materie comerciala- de competenta tribunalului?
Nu stiu daca Legea 747/2003 este deja in vigoare.

Va multumesc mult pentru solicitudine.
Numai bine.
Cel mai recent răspuns: Michaela_tig99 , utilizator 09:03, 30 August 2010
O.U.G. nr.26/1997 privind protecţia copilului aflat în dificultate a fost abrogata prin Legea nr. 272/2004.
Competenţa de soluţionare, în primă instanţă, a cererilor privind măsura de protecţie alternativă a tutelei copilului revine judecătoriei.

Cererile privind somatia de platã se depun la instanta competentã pentru judecarea fondului cauzei în primã instantã.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog. Ce se intampla cu copii care se afla intr-un centru de plasament care urmeaza a fi desfiintat, dar ei sunt in continuarea studiilor? De fapt si de drept nu ar tb cumva primaria sau nu stiu exact cine sa le ofere un camin, o garsoniera, ceva?Si nu sa-i mute intr-o alta locatie in care sa fie nevoiti ei sa plateasca utilitatile si toate cele necesare, plus mancare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata ContSters14151 ContSters14151 Mai este in vigoare dispozitia din Ord. 5/2001- privind somatia de plata, conform careia, somatia in materie civila este de competenta judecatoriei in prima ... (vezi toată discuția)
Decadere drepturi parintesti Maricica Palancianu Maricica Palancianu Ma poate ajuta cineva cu textul oug 26/1997 actualizat? Multumesc (vezi toată discuția)
Incuviintarea actelor de dispozitie ale interzisului judecatoresc eva03 eva03 Buna seara. Ma intereseaza cine incuviinteaza actele de dispozitie ale unui incapabil aflat sub tutela. Codul familiei spune ca incuviinteaza autoritatea ... (vezi toată discuția)