Buna ziua.
Voiam sa stiu daca ma puteti ajuta cu un sfat.
In primul rand, ma intereseaza daca O.U. 26/1997 privind protectia copilului aflat in dificultate este inca in vigoare.
Impotriva Comisiei pentru protectia copilului se poate face plangere la judecatorie conform art. 34 din ordonanta, sau aceasta dispozitie a fost abrogata prin legea 272/2006, si competenta de solutionare a revenit tribunalului?
Multumesc mult.
Si in al doilea rand, voiam sa stiu daca mai este in vigoare dispozitia din Ord. 5/2001- privind somatia de plata, conform careia, somatia in materie civila este de competenta judecatoriei in prima instanta indiferent de valoare, iar somatia in materie comerciala- de competenta tribunalului?
Nu stiu daca Legea 747/2003 este deja in vigoare.
Va multumesc mult pentru solicitudine.
Numai bine.
O.U.G. nr.26/1997 privind protecţia copilului aflat în dificultate a fost abrogata prin Legea nr. 272/2004.
Competenţa de soluţionare, în primă instanţă, a cererilor privind măsura de protecţie alternativă a tutelei copilului revine judecătoriei.
Cererile privind somatia de platã se depun la instanta competentã pentru judecarea fondului cauzei în primã instantã.
Am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog. Ce se intampla cu copii care se afla intr-un centru de plasament care urmeaza a fi desfiintat, dar ei sunt in continuarea studiilor? De fapt si de drept nu ar tb cumva primaria sau nu stiu exact cine sa le ofere un camin, o garsoniera, ceva?Si nu sa-i mute intr-o alta locatie in care sa fie nevoiti ei sa plateasca utilitatile si toate cele necesare, plus mancare?