avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... buletin expirat
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

buletin expirat

locuiesc in paris si mi a expirat buletinul de romania
as vrea sa stiu daca se poate reinnoi buletinul la ambasada romaniei din franta
multumesc..
Cel mai recent răspuns: iulianaga , utilizator 15:53, 18 Martie 2011
Nu cred ca Ambasada elibereaza carti de identitate ci numai pasapoarte si ma rog alte acte.Intrati pe site-ul ambasadei ,dar sigur nu are de ce sa va elibereze carte de identitate.Sectia informatizata a persoanei din localitatea de domiciliu din Romania va elibereaza in conditiile in care declarati ca va stabiliti domiciliul acolo.
Pentru persoanele aflate în străinătate, se poate elibera CI/CIP pe bază de procură efectuată prin Consulatul/Ambasada României din ţara respectivă (de reşedinţă). Prin procură este delegat un cetăţean român cu domiciliul stabil în România care să reprezinte solicitantul în demersul său pentru obţinerea CI.
Reprezentantul se va prezenta la SPCLEIP de domiciliu a solicitantului împreună cu documentele trimise de Ambasadă/Consulat împreună cu copii şi originale după actele solicitantului, precum şi după CI/BI reprezentant (împuternicit).
Buna ,daca ai buletinul expirat consulatul sau ambasada iti va da o adeverinta cu care sa poti merge in tara pt a schimba buletinul ,insa nu poti imputernici pe nimeni sa ti-l faca deoarece ie expirat
o zi buna
Buna ziua!Noi locuim in italia,ne-au expirat buletinele in anul 2009,in acelas an a venit pe lume si micuta noastra....in iunie am vrea sa ajungem in Romania.
Am inteles cum ne putem reinoii noi buletinele,dar fetitei in varsta de 1 ani si 5 luni ce acte ii trebuiesc?
Iar dupa ajungerea in Romania ce acte trebuie sa-i mai facem?Si cat dureaza emitearea actelor fetitei?In cazul nostru cat timp ne-ar trebuii pentru intrarea in posesia buletinelor de la data depunerii actelor la ambasada?

Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin expirat din 2009 andreita andreita Am aflat ca pt a reinnoi buletinul, trebuie sa fac o procura la consulat pt a imputernici o persoana din romania sa imi duca actele la politie. as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Reinnoirea buletinului fara transcrierea actelor de stare civila pieceofwork pieceofwork Buna ziua! Locuiesc in Mexic iar aici m-am casatori, dar inca nu am facut transcrierea certificatului de casatorie la Ambasada romana. O sa vin in tara ... (vezi toată discuția)
Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)