avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda contraventionala

Va rog sa-mi spuneti daca in urma unei contestatii unui proces verbal nesemnat de mine pentru depasirea limitei de viteza si folosirea necorespunzatoare a luminilor pe timp de zi ,daca contestatia este respinsa cum se plateste amenda,integral sau 50% in 48 ore.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 04:58, 13 Noiembrie 2010
Integral, din pacate.
Amenda ati fi platit-o in cunatum de 50% doar in situatia daca procesul verbal l-ati fi semnat si primit la data intocmirii acestuia.
Si in aceasta situatie,aveati posibilitatea sa va fie inserate obiectiunile,iar apoi aveati posibilitatea sa platiti jumatate din cuantumul amenzii,apoi puteati formula contestatie la instanta in termen de 15 zile de la semnare.
In aceasta situatia actuala, o veti depune in acelasi termen,dar de la primirea la domiciliu procesului verbal,iar daca aceasta va fi respinsa,urmeaza sa platiti amenda in integralitatea sa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera NORMIZD NORMIZD Am fost oprita in trafic avand viteza de 70/ora.Mi s-a intocmit proces verbal de contraventie cu plata unei amenzi de 603 lei respectiv 301 in 48 ore.Nu am ... (vezi toată discuția)
Amenda morfic morfic Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: In timp ce ieseam cu spatele din parcare am lovit usor un stalpisor de cca 50 cm inaltime care mi-a infundat fusta ... (vezi toată discuția)
Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)