avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rog ajutor! Executarea silita a dreptului de vizita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rog ajutor! Executarea silita a dreptului de vizita minor. Reincredintare minor.

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea problema:
Prietenul meu este divortat din martie 2005 si are un copil care i-a fost incredintat de catre instanta. Fac aici o paranteza si spun ca fetita in varsta acum de 10 ani, a fost incredintata tatalui pentru ca mama acesteia a incheiat o conventie inainte de divort cu tatal prin care spunea ca vrea ca fetita sa fie incredintata tatalui si este convinsa ca acesta va avea grija de ea si se va comporta asa cum trebuie sa se comporte un parinte.

Mama copilului locuieste in Anglia, are domiciliul in Sinaia si are dreptul la vizita in prima si a treia sambata si duminica din luna si cate o saptamana din fiecare vacanta scolara fara a se specifica in care din saptamani. Niciodata nu a luat copilul la ea in timpul sarbatorilor. Anul acesta a vrut sa ia copilul de Craciun si Anul Nou si, pentru ca prietenul meu i-a spus ca poate sa o ia dupa Anul Nou, a apelat la un executor judecatoresc ca sa poata lua copilul de sarbatori. Fac mentiunea expresa ca prietenul meu nu se opune executarii ci doar nu a fost de acord ca cele mai frumoase momente din an copilul sa le petreaca alaturi de mama sa care nu face altceva de cand suntem impreuna decat sa-i ameninte. Acestei femei nu ii convine faptul ca ne intelegem bine, ca eu am o fetita de 10 ani cu care fetita lui se intelege bine, ca fetita lui se simte atasata de mine si ca urmeaza sa ne casatorim.

Am recuzat executorul si cererea de recuzare a fost respinsa si intre timp mama fetei nu a venit sa ia copilul la ea nici inainte nici dupa sarbatori si a intentat proces pentru reincredintare minor.

Acum executorul judecatoresc il cheama pe prietenul meu pentru a incheia un proces verbal si noi suntem ingrijorati pentru ca nu stim ce urmari poate avea acest fapt.

Niciodata de la divort si pana acum prietenul meu nu s-a opus executarii, niciodata mama nu a luat fetita la ea de sarbatori.

Nu stim cum sa procedam.

Va rog sa ne dati un sfat. Multumim frumos.


Cel mai recent răspuns: stefanspania , utilizator 14:39, 22 Februarie 2008
V-ati cam jucat cu focul. Fetita ce spunea? Daca fata voia sa mearga, trebuia sa o lasati. La urma urmei, e important ceea ce vrea copilul...
Daca fata spunea nu, nu o lua executorul...
Daca fata are 10 ani impliniti, ea va fi ascultata de instanta si va conta mult unde spune ea ca vrea sa ramana.
E necesar insa sa consultati un avocat sa va spuna ce si cum, la ce sa va asteptati, sa faceti o intampinare etc...
multumesc pentru raspuns..
asi dori, daca imi permiteti, sa va scriu un mesaj pe adresa de gmail, unde sa va povestesc mai indeaproape despre aceasta situatie.
multumesc
Cred ca obtineti mai multe info pe forum decat in privat, caci scriu mai multi consultanti...
Dar cu scris sau fara, e important sa mergeti la un avocat (macar) ca sa nu va para rau mai tarziu.
Succes!
primeste o opinie de la un parinte ce -si vede copilul inchis la politia din Madrid!!
As recomanda daca ai obtinut custodia copilului sa nu semnezi nimic si sa nu fi de acord cu plecarea copilului din tara sub nici o forma nici sa pleci cu el chiar si cu termen limitat zecisi sute de cazuri de parinti ce nu-si pot vedea copii in toate tarile asa zise comunitare ,Nu te juca cu viitorul copilului risti sa nu-l mai vezi . argumentare : locul romanilor este sa traiasca in romania iar tu ai custodia lui conf. legi ai dreptul sa stabilesti domiciliul copilului ce este in romania .In alte tari functioneaza alte legi si risti f.mult sa nu-l mai poti recupera odata ce ti-ai dat aceptul sa-l ea fie si in vacante .Crestel in spiritul romanesc in scoala ,religia limba romineasca si fi fericit ca este linga tine si nimic mai mult .Daca vrea mama sa-si vada copilul sa vina in romania sa-l vada unde este locul ei dar nu mai semna nimic . Ce ai semnat cu executorii grija mare sa nu te trezesti cu surprize. citeste tragedia si vede copilul la politiecazul meu din Madrit si fi atent !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire in afara tarii cu minor - ajutor ! myangel myangel Buna ziua. Am o prietena divortata, careia i-a fost incredintata fetita definitiv si irevocabil. Divortul a fost in urma cu trei ani. Tatal nu a deschis ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza la un divort cu un minor cand tatal minorului ii plecat in strainatate? RORSCHACH RORSCHACH Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cum se procedeaza la un divort cand tatal minorului ii plecat in strainatate? Pe scurt: Doi ani de concubinaj+patru ani ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara minor fara procura ancaalbu2002 ancaalbu2002 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o situatie cu minori. Parintii au divortat in 2011. Divortul a fost de comun accord in sala de consiliu cu un ... (vezi toată discuția)