avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire in afara tarii cu minor - ajutor !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire in afara tarii cu minor - ajutor !

Buna ziua. Am o prietena divortata, careia i-a fost incredintata fetita definitiv si irevocabil. Divortul a fost in urma cu trei ani. Tatal nu a deschis actiune pentru program de vizita. Acum doi ani, tatal a plecat in Irlanda, la munca, venind doar de doua ori pe an sa-si vada fata. Anul acesta. mama fetei a fost disponibilizata, trebuia sa se mute si cu chirie... Asa ca si-a gasit de lucru, printr-o cunostinta, in Grecia, unde a plecat la sfarsitul lui februarie cu fetita. Pe fetita a inscris-o acolo la gradinita. Tatal, genul razbunator, acum ameninta ca o da in judecata ca a plecat din tara cuintentia de a se stabili acolo cu copilul, fara acordul lui.
Ce alte cai de atac ar mai putea gasi respectivul ? Presupun ca nu poate sa atace si custodia, avand in vedere ca sentinta e definitiva si irevocabila...
Si pana la urma o poate obliga sa se intoarca in tara, daca el nu este in tara ?
Ce poate face mama ?
Din cate l-am cunoscut eu pe el, este capabil de orice doar ca sa-i faca mizerii, de altfel au divortat pentru ca el a batut-o pe ea destul de urat si chiar in fata copilului. Pacat ca nu este trecut si motivul real in hotararea de divort, desi nu stiu daca ar fi ajutat-o asta.
O recomandare pentru un avocat, in eventualitatea unui proces in Bucuresti ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: myangel , utilizator 11:22, 18 Aprilie 2009
In aces caz , mama , chiar fara acordul tatalui , poate alege unde-si va stabili resedinta , intrucat minorul i-a fost incredintat printr-o hotararea definitiva si irevocabila, tatal neavand drept de vizita....
Insa ar trebui sa anunte noua adresa....

Acesta poate primi drept de vizita , numai daca este in interesul minorului ....Cu privire la o eventuala reincredintare , slabe sanse , intrucat ramanerea in pasivitate (prin nesolicitarea dreptului de vizita in ideea de a pastra legatura afectiva cu minorul ,) si un comportament violent , vizitele rare , care conduc catre un dezinteres fata de propriu copil... lamuresc instanta cu privire la interesul minorului....

Deci , din acest punct de vedere , consider ca puteti sta linistita....
Iar exercitarea dreptului de vizita poate fi facuta in mod limitat , intre anumite intervale de timp bine precizate de instanta , in prezenta anumitor persoane...astfel incat acest copil sa fie in siguranta....Iar acest drept de vizita poate fi exercitat oriunde e stabilita mama....

Poate pastra legatura cu acesta prin tel. , e-mail...daca pleaca des din tara....


Succes , in eventualitatea unui proces.;);)
Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mama nu poate pierde in NICI UN CAZ incredintarea minorului.Nu va faceti ABSOLUT NICI O GRIJA. Tatal este minat de ciuda si razbunare,pentru ca mama este pe cale de a-si reface viata.Dupa cum se vede nu ii pasa lui de copil (ca daca ii pasa nu se comporta asa in ultimii ani),ci vrea sa terorizeze mama si dorinta ei de a fi fericita intr-o tara noua cu micuta.
Nu o poate obliga sa se intoarca in tara,nici nu va ginditi la asa ceva.Mama este o persoana libera si independenta,nici un barbat pe lumea asta nu are dreptul de a-i dirija viata.Am repulsie fata de acesti indivizi,care vor sa strice nu numai fericirea mamei,dar si a propiului copil.
ce poate face mama??Va spun eu.Sa isi savureze viata alaturi de fetita ei,sa nu isi bata capul cu fostul sot.Timpurile in care el domina,teroriza familia s-au terminat.Mama este tare pe pozitie,are incredintarea copilului in mina,

Drept de vizita nu a cerut stimabilul,ca urmare MAMA NU ARE OBLIGATIA DE A-l Informa asupra noului domiciliu!!!Nu i-a incalcat NICI UN DREPT,TATAL NU AVEA NICI INCREDINTARE ,NICI DREPT DE VIZITA!!!
Tatal are acuma dreptul sa deschida proces de vizita,lasati-l sa il deschida.Mama nu se mai afla sub legile Romaniei,se afla sub legile grecesti.Orice hotarire de vizita se poate disputa acolo,mama sa nu fie de acord doar cu drept de vizita IN PREZENTA EI,datorita purtarii nefaste,agresive a stimabilului din trecut.
Vreau sa va mai spun ca Grecia este o tara exceptionala,protejeaza enorm de mult mama si copilul,prietena dvs. sa nu se lase terorizata,nici un telefon,vizite sau chestii de genul acesta ANTERIOR UNUI PROCES DE VIZITA.NU e nevoie,mama nu mai are nici o obligatie de a-i asculta stupiditatile si amenintarile.MAMA trebuie sa inteleaga,ca este O PERSOANA LIBERA,DIVORTATA,nu trebuie absolut deloc sa ii fie frica!!!!!Disputele se rezolva in instanta,pe cale amiabila,slabe sanse cu asemenea individ,nu va pierdeti timpul. Daca primeste drept de vizita,va fi doar in prezenta dvs.datorita distantei,rar va fi drept de vizita,in restul timpului mama sa isi savureze noua viata si libertate,sotul apartine trecutului,un capitol inchis,sa isi refaca viata,o merita din plin dupa asa o viata linga un asemnea monstru,bestie umana,capabil sa bata mama in fata copilului.Sa nu aiba nici o mila,sa fie dura,directa si sa il trateze asa cum merita!!!!Nici el nu a avut mila cind a pus mama si copilul in astfel de trairi ingrozitoare.

Orice problema aveti,va rog sa luati imediat legatura cu mine.Am avut probleme similare si va pot ajuta in orice legat de aceasta situatie,chiar daca sunt acuma in California.

Numai bine,multa sanatate la prietena si micuta,sa fie fericite si sa savureze viata in Grecia.

Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2009
Mary355, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri, mama fetitei s-a mai linistit. Voi mai apela la dv. daca va fi cazul.

Sarbatori fericite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot trece granita minorul daca imi este incredintat mie si tatal nu are drept de vizita dar hotararea mea nu este definitiva si irevocabila stirbumimi stirbumimi am o fetita de 2 ani si 11 luni imi este incredintata mie spre crestere si educare fostul concubin este obligat sa-i plateasca pensie alimentara 300 ron minora ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna pop_maria pop_maria ...tatal figureaza in certificat (l-a recunoscut)....are un program de vizita....de doua ori pe luna....problema este ca lucrul asta nu este posibil sa fie ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului iuliana stoica iuliana stoica buna ziua...as dori si eu raspuns la unele intrebari...in anul 2009 august am bagat divort de fostul sot,avand impreuna o fetita de 5 ani atunci..in 2010 ... (vezi toată discuția)