avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incertitudine
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incertitudine

Buna seara. Lucrez la o institutie de stat si am avut unele nelamuriri in privinta salariului luat, in sensul ca nu mi s-a acordat unele beneficii luna precedenta (deducerea la salariu). Am luat legatura cu conducerea si a pus diferite motive, urmand sa-mi acorde luna asta acele restante. De pe fluturasul de salariu nu a reiesit ca mi s-a acordat si din luna precedenta aceasta deducere. Neavand incredere in cea care se ocupa de salarii deoarece a mintit si a gresit la foarte multe persoane, cum as putea sa procedez sa vad daca am primit drepturile salariale corect?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters146685 , utilizator 14:38, 13 Noiembrie 2010
Pai as recomnda sa revedeti fluturasul si sa analizati toate operatiunile de acolo. Unde nu intelegeti reveniti aici cu intrebari.
Luna trecuta nu m-a trecut cu o persoana la deducere si mi-a dat 634 lei, iar luna asta m-a trecut cu deducere si mi-a dat 638 lei.
Mai bine va scriu tot ce scrie pe fluturas:
luna octombrie:
salariu tarifar 1135 - orar 6,76
baza contributie CAS 812
baza contrib. somaj 812
zile ore suma
salariu realizat 21 1109
corectie brut -26
venit brut nediminuat 1083
diminuare 25% 271
venit brut 812
CAS 85
somaj 4
asig. sanatate 45
venit net 678
deducere 1 pers. 350
sindicat 4
venit baza de calcul 324
impozit 36
salar net 642
alimentare card 638
rest de plata 0
LUNA SEPTEMBRIE
salariu tarifar 1135
zile ore suma
salariu realizat 22 1135
venit brut nediminuat 1135
diminuare 25% 284
venit brut 851
CAS 89
somaj 4
asig. sanatate 47
venit net 411
deducere 0 pers. 250
sindicat 4
venit baza calcul 457
impozit 73
salar net 638
alimentare card 634
rest de plata 0

Din cele doua luni de plata reiese ca mi s-a platit sau nu deducerea pe septembrie?
La salariu realizat am nr.de zile diferite desi nu am lipsit niciodata.
puteti sa ma lamuriti dumneavoastra?
VA MULTUMESC MULT !
IN MARE E BINE, S-A OPERAT SI DEDUCEREA PE SEPTEMBRIE, DAR CE INSEAMNA CORECTIE BRUT -26 LEI IN LUNA OCTOMBRIE?
Nu mi s-a spus ce inseamna. Am sa intreb. Sunt profesor suplinitor calificat si am 17 ore in specialitate si una ca necalificat. Probabil ma platise luna trecuta pentru toate orele in baza diplomei, ca am auzit-o spunand ca am 4 ore pe luna platite ca necalificat. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu profesor debutant iriss01 iriss01 Buna seara, Lucrez ca profesor suplinitor calificat si va rog sa ma informati ce salariu ar trebui sa iau in conditiile in care am un salariu tarifar de ... (vezi toată discuția)
Calcul tichete de masa larisalaly larisalaly Buna ziua, Angajatorul vrea sa introduca tichetele de masa in salariile angajatilor. Doreste sa echivalez un net de 1000 lei din bani + tichete de ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical Adriyadriana Adriyadriana Buna ziua,am o întrebare,am concediu medical de pe 13 -17 noiembrie 2017 ,as dori sa stiu deacă mi se va plati.Menționez ca nu am inca 6 luni lucrate,sunt ... (vezi toată discuția)