avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sesizare privind activitatea unor procurori
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sesizare privind activitatea unor procurori

Buna seara,

Am depus, acum vre-o 5 luni, o plangere la PNA, referitoare la inregistrari audio facute de un angajat SRI in sedinta publica a unei judecatorii, facute, dupa cunostintele mele, la indemnul unui ofiter superior SRI, ruda de gradul I cu una din partile in proces.
Am primit foarte rapid o instiintare ca, pentru o competenta solutionare, trimite cazul la Parchetul de pe langa Judecatoria respectiva.
Am primit o citatie de la acel parchet prin care eram chemat la audienta, pentru "clarificare obiect neprecizat". M-am prezentat, am discutat cu procurorul, i-am expus inca o data solicitarea mea referitoare la nerespectarea legii in timpul sedintei publice si am primit asigurarea ca totul se va clarifica in urma anchetei. In schimb, am primit o rezolutie prin care mi se spunea, ca si concluzie, ca "plangerea este gresit indreptata" (desi plangerea fusese primita de la parchet de la PNA, nu direct de la mine. Am cerut (in termen) revizuirea rezolutiei puse de procuror si am primit, de la procurorul sef, solutia de respingere a cererii mele.
Faptul interesant este ca, in doua documente emise de acelasi parchet, se afirma doua lucruri diferite: In prima rezolutie, se afirma (total neadevarat) ca, in urma audientei, mi-am exprimat intentia de a face plangere impotriva ofiterului superior, iar in a doua, ca, in aceeasi audienta, mi-am exprimat intentia de a face plangere impotriva "persoanei necunoscute", angajat SRI, bla,bla, bla.
Toate acestea in conditiile in care s-au studiat aceleasi documente scrise, depuse de mine.

SEPARAT DE ACESTEA, la audienta am predat procurorului o alta plangere penala, referitoare la alta fapta (care implica fals, uz de fals, fals intelectual, fals de identitate - toate acestea avand consecinte juridice). Dupa primirea celei de a doua solutii date de procurorul sef, am solicitat telefonic informatii despre plangerea depusa la audienta. Am fost sunat de procuror si mi s-a spus ca, "dintr-o eroare, nu din rea credinta", plangerea mea a fost "capsata" la plangerea initiala, de aceea fiind ignorata si ca vor fi demarate cercetarile in aceasta cauza.
Intrebarea mea este: Daca dosarul a fost studiat, de ce nu s-a constatat existenta plangerii "prinse din eroare umana"? Altfel, cum puteau fi date cele doua solutii - de respingere?
Ce pot sa fac in continuare? Unde sa ma adresez? PNA a directionat cauza catre Parchet, Parchetul imi spune ca a fost gresit indreptata...
Stim in ce tata traim, dar am totusi convingerea ca bataia de joc nu poate sa mearga la nesfarsit. V-as fi recunoscator daca m-ati indruma cumva.
#-o
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:54, 13 Noiembrie 2010
Primul procuror al parchetului de pe langa curtea de apel are competenta de solutionare a infractiunilor savarsite de politisti, procurori, judecatori, si procurori.

Depuneti aici o plangere. ;)
Ce calitate aveti in procesul respectiv si ce urmariti de fapt?
Cred ca niste detalii despre obiectul procesului despre care vorbiti si despre modalitatea in care stiti cum au ajuns sa se inregistreze dezbaterile sedintelor de judecata,ar fi necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal??? irinu irinu Am depus o plangere la Parchet unde ceream un art. iar procurorul a scris pe rezolutie altul ce pot sa fac (este vorba de omisiunea sesizari organelor de ... (vezi toată discuția)
Contestatie rezolutie procuror Nina1 Nina1 Daca o rezolutie data de procuror intr-un dosar penal este contestata, acelasi procuror reanalizeaza dosarul ? Care este termenul in care se da raspuns unei ... (vezi toată discuția)
Greseala sau inducere in eroare? danaa1 danaa1 O plangere penala este cercetata de parchetul de pe langa tribunal. Procurorul de caz claseaza dosarul. S-a facut plangere la prim procuror. Prim procurorul ... (vezi toată discuția)