avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren achizitionat cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren achizitionat cu chitanta de mana

Buna,

Am si eu o intrebare, avand in vedere ca ma consider nedreptatita de minunatul stat roman.....
In '93, sotul meu a achizitionat un teren pe baza unei chitante de mana. Vanzatorul a murit 2 ani mai tarziu, familia acestuia a deschis succesiune ptr mostenitori si am aflat total intamplator ca respectivii au dat anunt la ziar sa vanda terenul! In acel moment, i-am chemat in instanta ptr ceva ce era al nostru de drept.
procesul a durat mult, am adus martori pe care judecatorii respectivi (Judecatoria Buftea, Cornetu) tot amanau sa ii vada, multi nervi....
Intr-un final, Judecatoria Cornetu ne-a dat castig de cauza numai ca paratii aveau dreptul la recurs, recurs ce a avut loc la Tribunalul Bucuresti, care, la fel, dupa vreo 2 amanari ale sentintei definitive, le-a dat lor castig de cauza pentru un motvi fara temei: ca noi ar fi trebuit sa deschideam actiunea in termen de 3 ani de la cumparare - altfel este prescriptie definitiva - lucru pe care noi l-am facut, putem dovedi cu acte - ca acest motiv nu are nici un fel de temei legal.
Intrebarea mea este: Ce se mai poate face in acest caz? Sa dam Statul in judecata ptr daune materiale? paratii s-au ales si cu banii nostri - pe care sustin acum prin minciuni ca noi i-am fi dat imprumut desi sunt martori ai vanzarii-cumpararii de atunci - si cu terenul care acum valoareaza undeva la 60.000 euro; exista vreo instanta peste acest Tribunal Bucuresti, invincibil si fara greseala? Sau doar la Strasbourg mai avem sanse? Multumesc, Madalina
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:44, 25 Februarie 2008
Daca situatia sta asa precum relatati atunci se pare ca singura solutie ar fi sa va adresati CEDO cu o cerere.
Insa trebuie sa va atrag atentia asupra faptului ca termenul de prescriptie nu se intrerupe prin simpla introducere a unei cereri de chemare in judecata, ci mai este necesar ca hotararea sa fie admisa printr-o hot judecatoreasca ramasa definitiva sau irevocabila.
Si intre momentul mortii vanzatorului (95 ar fi) si momentul introducerii cererii cine a stapanit acel teren? (sau mai corect spus: ci a dovedit ca a stapanit acel teren?)
Corect! Si cine a platit impozitul?
Caci daca acea chitanta dde mana o duceati la Taxe si impozite, ei nu mai puteau vinde!
proprietarul de la care a cumparat sotul meu in '93, dupa cum spuneam, a decedat in '95. In '96 a iesit titlul de proprietate pe numele acestuia (cand am cumparat noi am inteles ca nu se putea face actul respectiv).
Dupa moartea acestuia, au aparut evident si mostenitorii iar in 2006 statul a considerat ca 2 dintre acestia au dreptul la teren (abia atunci s-a facut succesiunea).
Impozitul nu a fost platit ani buni de nimeni, pana de curand, cred ca 2001, sotul meu a inceput sa plateasca impozitul dar tot pe numele respectivilor ca asa aparea in acte.
Mentionez ca tot timpul acest pamant a fost cultivat, ingrijit de catre sotul meu, existand si martori in acest sens.
Pe chitanta de mana, vanzatorul se obliga sa vina la notariat sa incheie actul final, sau scrie doar ca vinde terenul si mentioneza limitele. Ce contine chitanta?

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare - hot care sa tina loc de act vc ni_leta ni_leta Buna ziua. Revin cu problema mea incercand sa sintetizez . 1. In 1968 un proprietar ce detinea 624 mp teren vinde tatalui meu si sotiei acestuia (a 2-a, ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu chitanta de mana ContSters109337 ContSters109337 Buna ziua Sa va spun o poveste: in anul 2003, sotul meu a cumparat cu chitanta de mana o suprafata de teren de la o doamna. suma ceruta si stabilita in ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana barbu costica barbu costica parintii au cumparat in 1975 un teren de 315 mp cu tot ce era construit pe el cu vecinii A,B,C si strada D .nu au facut alt act,au facut o casa pentru care au ... (vezi toată discuția)