avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cu chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cu chitanta de mana

Buna ziua

Sa va spun o poveste:
in anul 2003, sotul meu a cumparat cu chitanta de mana o suprafata de teren de la o doamna. suma ceruta si stabilita in acel moment a fost de 10 milioane lei vechi (1000 ron).
actul de vanzare-cumparare nu se putea face, intrucat doamna nu avea taxa de succesiune dupa sotul dansei facute, si a ramas stabilit ca dansa va face taxa de succesiune si ne va contacta.
in anul urmator am mers in satul in care locuia doamna, pentru a vedea daca a rezolvat cu taxa, intrucat nu primisem nici un semn de la dumneai.
nu am gasit-o, bineinteles. am mai caut-o pana acum de vreo 2 ori, si la fel, nu am mai gasit-o.
acum ne-a sunat doamna sa ne spuna ca a facut taxa anul acesta (in 2009), dar ca nu mai vrea sa vanda pamantul pe 1000 de ron, ca e prea putin, si vrea 5000 ron acum, ca are un cumparator care ii da banii astia.
de asemenea, ne-a cerut banii pe care ea spune ca i-a platit impozit intre 2003 - 2009 ptr acest pamant.
noi suntem de acord sa ii restituim banii pe impozit, cu conditia sa se respecte cele inscrise in chitanta de mana, respectiv pretul terenului sa raman 1000 ron.
intrebarea mea este: mai este valabila aceasta chitanta de mana?
ce pot sa fac sa raman cu terenul pe care l-am platit deja, si ptr care nu sunt de acord sa mai platesc inca 4000 ron.
sau cum imi pot recupera banii dati atunci?
pe chitanta scrie ca daca se razgandeste cel care cumpara, nu mai primeste banii, iar daca cel care vinde nu mai vrea sa vanda, trebuie sa plateasca de doua ori suma de 1000 de ron.
chitanta este scrisa de mana ei, si au existat 3 martori.
multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters109337 , utilizator 14:43, 28 Octombrie 2009
in cazul cumpararii terenurilor , se cere forma autentica.
din pacate , dvs. ati cumparat un teren in baza unei chitante de mana , ca atare aceasta operatiune este lovita de nulitate absoluta.
Puteti solicita in instanta o hotarare care sa tina loc de act de proprietate!mai ales ca aveti si martori .
Chitanta de mana valoreaza antecontract de vanzare-cumparare. Teoretic exista posibilitatea, evocata anterior sa solicitati ca Instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de antecontract. Dar au cam trecut mai mult de 3 ani si dreptul asta este camprescris. la fel si dreptul de a obtine despagubiri, sau de a solicita banii inapoi.Asta daca in chitanta nu se prevede un termen pentru executarea obligatiei, termen de la implinirea caruia sa nu fi trecut 3 ani.javascript: if(validateFSubject()) { tlist2.update(); $('cereRaspunsInpt').value = $F('cereRaspuns'); $('butonPublicaH').update('mesaj in curs de publicare'); document.ftopicFrm.submit(); }
inseamna ca nu mai am am nici o sansa.
nu e prevazut nici un termen de finalizare in chitanta de mana.
multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info. succesiune isza isza Am nevoie de ajutorul dv. Vecinul mamei vrea sa ne vanda 100mp din curte. El este unicul mostenitor al parintilor sai morti de peste 6 ani , nu are copii , nu ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana gimi44 gimi44 Buna ziua, Rog un raspuns pentru urmatorul caz.In 1990,tatal meu a achizitionat in judetul Prahova ,cu chitanta de mana semnata si de doi martori, o casa cu ... (vezi toată discuția)
Teren achizitionat cu chitanta de mana ingereasa ingereasa Buna, Am si eu o intrebare, avand in vedere ca ma consider nedreptatita de minunatul stat roman..... In \'93, sotul meu a achizitionat un teren pe baza ... (vezi toată discuția)