avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinerea permisului pentru alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinerea permisului pentru alcoolemie

daca fac recalculare am ceva de castigat?mi se poate reduce 0.05 care depasesc limita legala de 0.80.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:37, 13 Noiembrie 2010
Este posibil dar nu se poate garanta acest lucru. Iar politia este foarte pornita impotriva alcoolemiei la volan. Si apoi 0,8 la mie este echivalent cu beat la volan. Acum depinde si cu ce s-a calculat aceasta alcoolemie. Daca a fost masurata cu alcooltestul sau prin prelevarea de probe biologice. Vor rezulta doua masuratori diferite.In probele biologice rezultatul va fi aproape dublu decat la alcooltest.
Depinde de mai multi factori, in primul rand de valorile rezultate in urma recoltarii probelor bilogice, daca ambele se situeaza peste limitele legale sau numai una, apoi medicii de la Institutul de Medicină Legală aplică o formulă matematică ce ţine cont de mai mulţi coefienţi: valorile alcoolemiilor stabilite în urma recoltărilor de sânge,cantitatea si felul bauturii ingurgitate, greutatea şi înălţimea celui care cere expertiza, dacă şi ce a mâncat înainte de a se urca la volan persoana respectiva.
Eu spun ca va ajuta in situatia in care valorile gasite in urma recoltarii probelor biologice se afla foarte aproape de limita dintre contraventie si infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza As vrea sa cunosc mai multe detalii despre modul in care se face recalcularea alcoolemiei ,la IML . Depinde calculul de inaltime,de greutate ? Ce sanse am sa ... (vezi toată discuția)
In legatura cu recalcularea alcoolemiei riki_adr riki_adr Buna, In luna oct2008, am condus sub influenta alcoolului, am fost oprit si testat (nu am avut nici un incident). Acum imi pare f rau, dar asta este ..., ... (vezi toată discuția)
Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)