avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Totusi, divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Totusi, divortul

Buna ziua tuturor. Poate ma puteti ajuta cu o opinie: doresc sa divortez, dupa o relatie de 20 de ani, din care 13 de casnicie. Avem doi copii, de 11 respectiv 6 ani. Sotul meu nu este de acord cu divortul. Eu nu sunt de acord cu continuarea mariajului. Nu ma preocupa foarte mult partajul, atata timp cat copii vor ramane cu mine, fara a-i impune sotului meu restrictii de vizita, plimbare, etc in ceea ce-i priveste pe micuti. Cum sa procedez pentru a nu permite tergiversarea intregii actiuni, prin - nu stiu ce metode - nesemnarea instiintarilor, neprezentare la termene sau orice altceva considera ca este necesar pentru a-mi arata ca nu doreste separarea in aceasta forma?
Va multumesc.[Nu-ţi fie frică să faci un pas mare înainte, pentru că oricum nu poţi trece peste o prăpastie din doi paşi mai mici.t]
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:14, 13 Noiembrie 2010
formularea si depunerea(introducerea) cererii de divort este apanajul sotilor aceasta nefiind conditionata de criterii aleatorii. considerind ca mariajul dv. nu mai poate continua, formulati cererea de divort, achitati taxele de timbru aferente si o depuneti la judecatoria in raza careia ati avut ultimul domiciliu comun. concomitent cu depunerea cererii de divort puteti solicita partajul bunurilor comune dobindite in timpul casatoriei.
Orice cerere de amanare intr-un proces trebuie sa fie dovedita, iar formularea acestora nu duce neaparat la amanarea procesului.
Pe de alta parte, in calitate de reclamanta tot ceea ce trebuie sa faceti dvs. este sa dovediti motivele de divort, neavand practic importanta daca paratul este sau nu de acord cu actiunea promovata.
Motivele de divort trebuie sa fie temeinice si sa fie probate.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul paratului pe capatul de cerere privind incredintarea si pe vizitare daca se solicita de catre parat, ancheta sociala, ascultarea minorului in varsta de 11 ani.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
nu-l puteti obliga pe sot sa se prezinte sau sa depuna intampinare, caz in care va dura pana instanta constata ca procedura de citare a fost indeplinita.
sotul, daca nu e de acord cu divortul, poate depune cerere reconventionala in care sa ceara respingerea cererii dvs si astfel , va trebui sa depuneti mai mult efort pt a demonstra ca acesta casnicie nu mai poate continua.
din pacate, sotul are posibilitatea de a tergiversa destul de mult acest proces

"Nu-ţi fie frică să faci un pas mare înainte, pentru că oricum nu poţi trece peste o prăpastie din doi paşi mai mici" foarte bine zis :)
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Va fi neaparat necesar sa detaliez in instanta motivele pentru care am luat aceasta decizie? Cu martori si documente? (Nici nu exista si nici nu este cazul) Sa ma explic public? Nu doresc sa-i afectez imaginea, fiindca e un tata atent, pe care nu-mi doresc sa-l prejudiciez. Tot ce vreau - si e chiar mult - este ca eu sa fiu despartita de el, copiii sa ramana cu mine, iar sotul meu sa ii poata vedea cat de des doreste. Nu ma intereseaza prea mult partajul, in limite corecte (banuiesc ca exista si o cale de a da o forma scrisa acestei afirmatii) si nici pensia alimentara.
Sa inteleg ca sotul meu detine parghia amanarii rezolutiei finale? (Casnicia ar putea continua in teorie, dar nu ar fi o relatie de tip win-win)
Daca nu aratati care sunt motivele divortului, cum credeti ca instanta poate sa ajunga la concluzia ca exista motive temeinice in desfacerea casatoriei, mai ales ca in cazul de fata unul dintre soti se opune?
Nu numai ca trebuie sa le expuneti, trebuie sa le si probati, altfel riscati sa ramaneti casatorita.
Probele privesc motivele grave care afecteaza casatoria astfel ca aceasta nu mai poate continua.:stunned:
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ianap ianap Asa cum am scris in subiect, as vrea sa divortez...fara valva daca se poate. As dori sa mentionez ca nu am nici cea mai mica idee despre ceea ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)
Divort si stabilire pensie de intretinere ContSters170590 ContSters170590 As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in ... (vezi toată discuția)