avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Totusi, divortul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Totusi, divortul

Buna ziua tuturor. Poate ma puteti ajuta cu o opinie: doresc sa divortez, dupa o relatie de 20 de ani, din care 13 de casnicie. Avem doi copii, de 11 respectiv 6 ani. Sotul meu nu este de acord cu divortul. Eu nu sunt de acord cu continuarea mariajului. Nu ma preocupa foarte mult partajul, atata timp cat copii vor ramane cu mine, fara a-i impune sotului meu restrictii de vizita, plimbare, etc in ceea ce-i priveste pe micuti. Cum sa procedez pentru a nu permite tergiversarea intregii actiuni, prin - nu stiu ce metode - nesemnarea instiintarilor, neprezentare la termene sau orice altceva considera ca este necesar pentru a-mi arata ca nu doreste separarea in aceasta forma?
Va multumesc.[Nu-ţi fie frică să faci un pas mare înainte, pentru că oricum nu poţi trece peste o prăpastie din doi paşi mai mici.t]
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:14, 13 Noiembrie 2010
Motivele exista si sunt juste. Expunerea lor in schimb nu ar innobila anii de casnicie parcursi pana acum. Nici nu vreau sa "risc" sa raman casatorita, dar nici sa-l denigrez.
Am inteles: va trebui sa vin cu argumente si cu probe care sa-mi sustina decizia. Daca sotul meu nu s-ar opune, situatia ar fi diferita. In acest caz ipotetic, ar mai fi convocat copilul de 11 ani?
Indiferent de pozitia procesuala a paratului, ascultarea minorului este obligatorie, pentru ca ea priveste in fapt capatul de cerere privind incredintarea acestuia si nu motivele de divort.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez ianap ianap Asa cum am scris in subiect, as vrea sa divortez...fara valva daca se poate. As dori sa mentionez ca nu am nici cea mai mica idee despre ceea ce trebuie facut ... (vezi toată discuția)
Divort si stabilire pensie de intretinere ContSters170590 ContSters170590 As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in cazul divortului. Mentionez ca am 2 copii din care unul minor si celalat inca la scoala , deci in ... (vezi toată discuția)