avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionat grad III - pot deveni persona fizica ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionat grad III - pot deveni persona fizica autorizata?

Sunt pensionar de invaliditate , gradul III, in aceste conditii pot deveni "pfa"???
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:56, 14 Noiembrie 2010
Daca beneficiati de pensie de invaliditate gradul III, puteti cumula drepturile de pensie cu veniturile realizate din orice activitate profesionala, potrivit art. 94, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 19/2000 (caci legea asta interzice, cumulul pensiei cu alte venituri, nu cumulul calitatilor - pensionar si PFA).

Interdictia cumularii pensiei cu alte venituri este reglementata prin Legea nr. 19/2000 numai pentru beneficiarii de pensie de invaliditate gradul I sau II (art. 92, alin. 1, lit. g). Si beneficiarii de pensie de invaliditate gradul I sau II pot deveni PFA, cu conditia sa solicite suspendarea platii pensiei.

In cazul dvs., nu se pune problema suspendarii platii pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie anticipata si pfa adita74 adita74 Va rog sa imi spuneti daca se poate cumula calitatea de pensionar cu pensie anticipata cu cea de PFA. Daca da, care este temeiul legal? Cu multumiri. (vezi toată discuția)
Titular intreprindere individuala - pensie de invaliditate gradul ii stagiara stagiara Poate un pensionar care benefeciaza de o pensie de invaliditate gr II nerevizuibila sa devina titular al unei intreprinderi individuale, in masura in care ... (vezi toată discuția)
Pensie crisu25 crisu25 se poate suspenda plata pensiei pt cxa nu sunt indeplinite conditiile art. 94 lit. g in conformitate cu prevederile art. 92 din L 19/2000. eu din ce am citit ... (vezi toată discuția)