O intrebare am...astazi am primit o amenda de la Politia Comunitare deoarece am parcat in fata casei mele pe trotuar prin faptul motiv ca nu mai aveau loc pietonii sa treaca dar putea sa treaca lejer pe langa masina ...am fost la sediu la ei si m-au informat ca trebuie sa platesc nu mai mult nici mai putin decat 600 ron...Am specificat ca eu am parcat masina(nu am nici o proprietate pe numele meu)...dupa cat timp expira amenda daca nu vreau sa o platesc sau mai bine se poate ataca in instanta aceasta decizie???Si daca o atac in instanta aceasta decizie dupa ce primesc amenda in posta pot depune contestatia sau??
+ am gasit pe site la politia comunitara timisoara urmatoarea informatie
" În baza prevederilor HCL 371/2007 completată prin HCL 206/2009, poliţiştii comunitari au competenţa de a constata contravenţii şi sancţiona conducătorii auto care parchează şi staţionează în locuri interzise, obstrucţionând total accesul pietonal sau al bicicliştilor, blocând locurile rezervate pentru diferite activităţi ori persoanelor cu dizabilităţi fără a avea acest drept, deteriorând spaţiul vedre, ori ocupând spaţiile destinate amenajării zonei verzi."
Prin urmare nu inteleg care este problema...
specific nu este nici un indicator cu parcarea/oprirea/stationarea interzisa