avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda Politia Comunitara Timisoara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda Politia Comunitara Timisoara

O intrebare am...astazi am primit o amenda de la Politia Comunitare deoarece am parcat in fata casei mele pe trotuar prin faptul motiv ca nu mai aveau loc pietonii sa treaca dar putea sa treaca lejer pe langa masina ...am fost la sediu la ei si m-au informat ca trebuie sa platesc nu mai mult nici mai putin decat 600 ron...Am specificat ca eu am parcat masina(nu am nici o proprietate pe numele meu)...dupa cat timp expira amenda daca nu vreau sa o platesc sau mai bine se poate ataca in instanta aceasta decizie???Si daca o atac in instanta aceasta decizie dupa ce primesc amenda in posta pot depune contestatia sau??

+ am gasit pe site la politia comunitara timisoara urmatoarea informatie




" În baza prevederilor HCL 371/2007 completată prin HCL 206/2009, poliţiştii comunitari au competenţa de a constata contravenţii şi sancţiona conducătorii auto care parchează şi staţionează în locuri interzise, obstrucţionând total accesul pietonal sau al bicicliştilor, blocând locurile rezervate pentru diferite activităţi ori persoanelor cu dizabilităţi fără a avea acest drept, deteriorând spaţiul vedre, ori ocupând spaţiile destinate amenajării zonei verzi."


Prin urmare nu inteleg care este problema...
specific nu este nici un indicator cu parcarea/oprirea/stationarea interzisa
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
marcus91, utilizator
Cel mai recent răspuns: marcus91 , utilizator 01:47, 15 Decembrie 2010
Procesul verbal de constatare a contraventiei poate fi atacat cu plangere la Judecatorie in termen de 15 zile de la comunicare.
Probabil contraventia a constat in faptul ca ati parcat pe trotuar si ati obstructionat total accesul pietonilor sau biciclistilor. Verificati daca " total " este corect in cazul dvs.
nu era obstructionat total accesu pe trotuar dar nu se mai intelegea aproape nimic de pe amenda ce era pusa pe parbriz deoarece ploua afara si sa sters de pe el
azi nu a plouat in timisoara si nu cred ca ti-a fost sters autocolantul aplicat.ma intreb daca ai blocat sau nu circulatia pietonala si s-a mai putut trece pe trotuar.cei care au aplicat acel colant au efectuat si planse foto si le vor atasa la contestatie daca vei face asa ceva.si daca va considera instanta ca ai dreptate iti va anula sanctiunea contraventionala.
Faceti plangere in instanta si ridicati si o exceptie de nelegalitate a HCL in baza art 4 din legea contenciosului administrativ cu raportare la art 2 din OG 2/2001 si OUG 195/2002 , intrucat consiliul local nu poate adopta hotarari in domenii care nu sunt date prin lege in sarcina sa . toate hotararile adoptate cu incalcarea prev. dlegale sunt nule de drept .
ar trebui sa consultati un avocat care sa va ajute in redactarea plangerii .
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Diana Ramona, Alte profesii
necro29 a scris:

azi nu a plouat in timisoara si nu cred ca ti-a fost sters autocolantul aplicat.ma intreb daca ai blocat sau nu circulatia pietonala si s-a mai putut trece pe trotuar.cei care au aplicat acel colant au efectuat si planse foto si le vor atasa la contestatie daca vei face asa ceva.si daca va considera instanta ca ai dreptate iti va anula sanctiunea contraventionala.


am uitat sa mai modific data deoarece am mai intrebat pe un site si am dat direct copy/paste...miercuri in data de 10.11.2010

Alte discuții în legătură

Amenda politia comunitara sorinux sorinux m am trezit cu un autocolant de ala cu,,ati incalcat legea''pe parbriz!masina era parcata pe o fosta intrare intr o parcare actualmente inchisa,atingea vreo ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara ambarus ionut ambarus ionut am gasit un actipild pe parbriz de la politia comunitara cu o amenda de 600 lei ca am parcat pe trotuar an fata blocului . CE as putea sa fac sa nu o platesc ... (vezi toată discuția)
Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am permis, iar mașina o conducea fiul meu. pot face contestație? Ciprian19851985 Ciprian19851985 Am luat amenda pt parcare in fata unui bloc, pe trotuar. Amenda a venit prin posta si eu nu am permis. Fiul meu conduce masina si a parcat. Pot face ... (vezi toată discuția)