avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul tehnic

Cum influenteaza somajult tehnic dreptul la somaj ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:17, 14 Noiembrie 2010
Nu il influenteaza.
Din OUG 4/2010:

Art.1...
(6) Pentru stabilirea şi calculul indemnizaţiei de şomaj prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare în perioada prevăzută la alin. (1). În situaţia în care stagiul de cotizare realizat potrivit alin. (3) este corespunzător unei fracţiuni de lună, se utilizează salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în vigoare în perioada respectivă, corespunzător fracţiunii de lună.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic adimicu adimicu Buna ziua, Perioada de somaj tehnic se considera vechime in munca? Ce altceva implica somajul tehnic? Va multumesc foarte mult (vezi toată discuția)
Somaj dupa somaj tehnic mihaela znacom mihaela znacom am si eu o problema. am avut oamenii in somaj tehnic si acum ii bag in somaj normal . cum se completeaza adeverinta la lunile cu somaj tehnic? baza de calcul ... (vezi toată discuția)
C.m.-art.52 si 53 rosu gheorghe rosu gheorghe Perioada in care CIM este suspendat conform art.52.-(1) lit.d coroborat cu art.53.-(1) este considerata vechime in munca? (vezi toată discuția)