Va rog sa-mi spuneti ce posibilitati legale exista pentru a obtine anularea unui titlu de proprietate pe care au fost inscrisi in afara de cel care avea calitatea de mostenitor al defunctului si alti doi frati ai acestuia care au renuntat la mostenire in anul1984 (conform art. 700 COD CIVIL).
Am solicitat primariei anularea titlului iar aici mi sa raspuns ca cei doi au dovedit calitatea de mostenitori ai defunctului cu certificatele de nastere !!!
Conform legii 18/1991 cei indreptatiti sa ceara reconstituirea dreptului de proprietate sunt proprietarii sau mostenitori ai acestora.
Exista o referire la declaratii autentice de RENUNTARE ori apar la rubrica "sunt straini de mostenire".
In primul caz n-au ce cauta pe titlu, dar in al doilea da, pentru ca Legea 18 i-a repus in termenul de acceptare a succesiunii cu privire la ACEL teren (care la vremea dezbaterii mostenirii nu era in circuitul civil), iar prin cererea pe care au adresat-o comisiie au acceptat mostenirea cu privire la acel teren. Legea ii exclude insa pe RENUNTATORI (dar asta inseamna renuntare expresa).
Spuneti-ne exact ce scrie in certificatul de mostenitor. Nu merge pe ghicitelea.
In certificatul de mostenitor al tatalui meu scrie citez :-sunt straini de succesiune-prin decaratii aut. nr.486 si 488 au confirmat ca nu au acceptat succesiunea-
V-am raspuns deja mesajului privat.
Pe scurt si pentru a fi si pe intelesul altora: a renunta si a nu accepta sunt doua notiuni juridice diferite, cu implicatii diferite (chiar daca in limbajul obisnuit par aceeasi "mancare de peste").
Daca acele declaratii sunt date la mai mult de 6 luni de la moartea celui care a lasat mostenirea nu sunt declaratii de renuntare si atunci puteau sa revina in termenul prevazut de Legea 18 prin cererea pe care au adresat-o comisiei.
Partaj succesoral
luminel
In 1986 a decedat autorul A.
La 2 luni dupa deces, mostenitorii fii Bsi C dezbat succesiunea la notar, fara sa faca partajul. Fiul D renunta expres la ... (vezi toată discuția)