avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament ?

Ce imi recomandati sa inchei in ordine descrescatoare tinand cont de costuri si posibilitatea de a fi atacat in justitie, dupa un act vanzare-cumparare ,care este cel mai solid ? Bunica mea are 3 copii si vrea sa faca act vanzare -cumparare cu mama(unul dintre copii),dar nu sunt bani si asa ca acum caut urmatoarea varianta convenabila existand posibilitate ca unul dintre copii sa aibe de "comentat "in justitie.Testamentul ar fi o solutie? Sau..... ce ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: belcris14 , utilizator 09:39, 14 Noiembrie 2010
Testamentul poate fi atacat de ceilalți copii. Eu aș opta pentru un contract de întreținere mai ales dacă imobilul care se dă este cel în care o să și locuiască bunica. Se taxează la 80% din valoare, 20% reprezentând uzufructul viager pe care îl păstrează bunica.
Cel mai bun contract pe care il putei incheia si care ofera cele mai multe
grantii ar fi un contract de vanzare-cumparare cu rezerva uzufructului.
Pai daca tot da omul' banii de-o vanzare, de ce sa-si dea cu stangu'-n dreptu' cu clauza de uzufruct!? (din pricina careia va fi socotita donatie deghizata).

@belcris14 - nu exista si ieftin si bun.

Cel mai ieftin si totodata cel mai nefericit ca alegere in speta este testamentul. (Se poate face cate unul in fiecare zi si e valabil ...ultimul in cazul in care acesta contine dispozitii incompatibile cu primul. E supus reductiunii daca incalca rezerva succesorala...).

Intre intretinere si vanzare e mai ieftinuta prima ... dar durerile de cap pe care i le poate da creditorului intretinerii pot sa fie al naibii de oneroase (exact ca-n vorba romaneasca despre zgarcitul la tarate).

Vanzare e mai scumputa, dar mai sanatoasa.
Multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunurile proprii dobandite prin mostenire pot fi lasate la randul lor prin testament? medeea77 medeea77 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea situatie juridica: Bunicul meu (91 de ani) a mostenit anumite bunuri in urma cu 6 luni, in acest sens existand un ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere vidican ioana vidican ioana Buna am facut un contract de intretinere cu instituirea dreptului de uzufruct viager cu bunicul sotului meu,bunicul nostru mai are doi copii si nici unul nu a ... (vezi toată discuția)