Ce imi recomandati sa inchei in ordine descrescatoare tinand cont de costuri si posibilitatea de a fi atacat in justitie, dupa un act vanzare-cumparare ,care este cel mai solid ? Bunica mea are 3 copii si vrea sa faca act vanzare -cumparare cu mama(unul dintre copii),dar nu sunt bani si asa ca acum caut urmatoarea varianta convenabila existand posibilitate ca unul dintre copii sa aibe de "comentat "in justitie.Testamentul ar fi o solutie? Sau..... ce ? Multumesc.
Testamentul poate fi atacat de ceilalți copii. Eu aș opta pentru un contract de întreținere mai ales dacă imobilul care se dă este cel în care o să și locuiască bunica. Se taxează la 80% din valoare, 20% reprezentând uzufructul viager pe care îl păstrează bunica.
Pai daca tot da omul' banii de-o vanzare, de ce sa-si dea cu stangu'-n dreptu' cu clauza de uzufruct!? (din pricina careia va fi socotita donatie deghizata).
@belcris14 - nu exista si ieftin si bun.
Cel mai ieftin si totodata cel mai nefericit ca alegere in speta este testamentul. (Se poate face cate unul in fiecare zi si e valabil ...ultimul in cazul in care acesta contine dispozitii incompatibile cu primul. E supus reductiunii daca incalca rezerva succesorala...).
Intre intretinere si vanzare e mai ieftinuta prima ... dar durerile de cap pe care i le poate da creditorului intretinerii pot sa fie al naibii de oneroase (exact ca-n vorba romaneasca despre zgarcitul la tarate).