Intr-un procesc in care sunt acuzat de evaziune fiscala am solicitat o expertiza contabila ce mi-a si fost aprobata .Problema este ca la efectuarea acestei expertize au lipsit cateva facturi.astfel rezultatul,chiar daca imi este favorabil partial nu imi este convenabil in totalitate.
In data de 16.11.2010 se va face analiza acesteia.
Vis-a-vis de aceste acte ce lipsesc mai am o intrebare pe forum si am inteles ca trebuie sa formulez plangeri si sa solicit anchete catre garda Financiara si Politie.
Mai exact lipseste un set de facturi de achizite ce nu le mai detin dar exista si la dosarul instantei acte ce dovedesc faptul ca acele tranzactii au fost efectuate (scrisori de trasura si note de transport ce atesta vanzatorul,cumparatorul,marfa si cantitatile)
In data de 16.112010 cand se face studiul expertizei as dori sa solicit urmatoarele lucruri
1. Amanare pana la solutionarea anchetelor plangerilor mai sus mentionate
2.Contraexpertiza contabila care sa ia in seama si rezultatele anchetelor mai sus mentionate.
As dori sa stiu daca solicitarile mele au sanse de acceptare din partea instantei si cum ar trbui sa le denumesc, formulez, justific ,etc...
In principiu as dori sa stiu ce sa fac pentru ca procesul sa nu se deruleze in continuare pe fond fara a fi luate in seama acele documente ce lipsesc din expertiza contabila.
Va trebui sa formulati obiectiuni la raportul de expertiza sau sa cereti
o noua expertiza.
Avand in vedere ca dosarul ridica o oarecare dificultate ar fi bine sa va
angajati si un avocat.
Exista trei posibilitati:
1.obiectiuni la raportul de expertiza aratand expertului unde se afla restul de acte,solicitand instantei ca pe cale de adresa sa solicite actele de care aveti nevoie si care nu se gasesc atasate la dosarul cauzei.
2.supliment de expertiza pe aceste aspecte,artatnd expertului si instantei unde se gasesc actele cu solicitare catre instanta sa le ceara in mod oficial(cele care nu se gasesc la dosar).
3.efectuarea unei noi expertize de catre trei experti,in aceleasi conditii aratate la punctele 1 si 2
Este recoamnadabila ,daca aveti posibilitati,angajarea unui expert-parte care sa va sustina cauza din punct de vedere contabil, sa va ajute la formularea cererilor de obiectiuni sau de supliment,a cererii de efectuare a unei noi expertize de catre trei experti si pentru a depune coraport de expertiza la cel al expertului/expertilor desemnati
Avand in vedere ca precizati" lipseste un set de facturi e achizitie ce nu le mai detin dar exista si la dosarul instantei",pe cale de consecinta cercetarea financiar contabila s-a indreptata si asupra acelor acte
Daca concluzia expertizei nu va este favorabila,sau pentru neclaritati,expertul poate fi chemat in instanta ,in scopul de a da lamuriri
Pentru lacune in investigatii,expertul va trebui sa intregeasaca expertiza printr-un supliment de expertiza
Pentru inexactitati sau neaprecierea corecta a prevederilor legale,remedirea se poate realiza printr-o noua expertiza,care de regula este incredintatat altui expert
Am precizat ca nu exista la dosar facturile.
Exista insa alte acte acte ce dovedesc faptul ca acea tranzactie a avut loc in fapt.
Presupun ca furnizorul nu a inregistrat aceasta trnzactie in contabilitate si acum nu are niciun interes sa o scoata la suprafata.
Acest lucru as dori sa-l realizez eu
sa-l determin pe furnizor sa recunoasca aceasta tranzactie si implicit sa atasez la dosar facturile aferente.
Momentan instanta vrea sa intre pe fond in lipsa lor ,pe motiv ca era de datoria mea sa le obtin si sa le pun la dispozitia instantei.
Dvs.trebuie sa faceti dovada iesirii facturilor de la societatea dvs,iar ceilalti dovada primirii lor si ce au facut cu acestea.
Sesiszati organele competente in acest sens,daca veti face dovada iesirii facturilor si eventual a primirii lor de catre cei carora le erau adresate.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Contraexpertiza
handsu
Partea , care a platit avansul pentru efectuarea unei expertize ordonate de instanta , a fost prezenta in cursul efectuarii acesteia , a fost de acord cu modul ... (vezi toată discuția)