avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... falsificare proces verbal adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

falsificare proces verbal adunare generala

Buna ziua ,
cer un sfat cum trebuie sa procedez in cazul in care o un proces verbal intocmit la sfarsitul unei adunari generale tinuta la o asociatie de proprietari in care se mentioneaza alegerea unui comitet executiv si a unui presedinte este inlocuit dupa demisia presedintelui ales cu un nou proces verbal in care se mentioneaza un nou presedinte ales de adunare ,proces verbal inaintat spre validare primariei ?
mentionez ca am in copie continutul procesului verbal incheiat la sfarsitul adunarii generale
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:51, 16 Noiembrie 2010
In conditiile in care apreciati necesar,aveti dreptul ,in baza probelor mentionate sa formulati plangere catre parchetul responsabil
Si presedintele cel mai nou de cine a fost ales?
Eu zic sa va puneti la punct organizarea asociatiei in interior. PV nu este nevoie sa fie prezentat la nicio primarie si niciunde in alta parte.
Organizarea asociatiei dv. va priveste numai pe dv. proprietarii din acea asociatie.

Asa ca nu mai umblati cu reclamatii inutile. Nici vorba de parchet! Ca si cum treaba parchetului s-a terminat in tara asta si a ramas sa mai regleze problemele din blocuri!
Procesul verbal al adunarii generale in care a fost ales comitetul si presedintele asociatiei mai poate fi cerut de catre banca la care asociatia are cont deschis, poate fi cerut (citit) de cenzor pentru a verifica deciziile , hotararile luate.
Cunosc asociatii unde pe procesului verbal , la sfarsit, alaturi de semnatura celui care l-a intocmit, semneaza cel putin cativa din proprietarii participanti la adunarea generala, fapt care in unele cazuri s-a dovedit benefic.
Asa cum prevede legea 230/2007
Art. 25. -
(4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.

Sigur ca este semnat si de presedinte ca si el este membru al comitetului. Daca se resopectat legea este greu de falsificat acel proces vebal pentru ca este scris intr-un registri si nu pe foi detasabile si este semnat de membrii comitetului.
Dar, oare au inlocuit doar presedintele sau si pe celalti membri ai comitetului?
Cei schimbati in acest fel ce zic?
Art 26 din L nr 230/2007 Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legi,
statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor,acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare,in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia

Daca apreciati ca intre cele doua procese verbale exista diferente care pot produce daune intereselor proprietarilor,in temeiul art 26 din L nr 230/2007 aveti posibilitatea promovarii de actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand sau cum? marian_01 marian_01 buna seara,a-m si eu o intrebare,cum se poate demite un membru din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari,sau daca i-si da demisia cum putem alege ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constituire comitet executiv SimonaBardea SimonaBardea Bune seara! Am constituit adunarea generala si peste jumatate din locatari au votat cu noul comitet executiv al asociatiei, dar in momentul cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu presedintele de asociatie cercetasa cercetasa cum e posibil ca un presedinte de asociatie de locatari care e vecin cu mine in bloc sa aiba datorii la intretinere in val. de 3000 ron cu penalitati cu ... (vezi toată discuția)