avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Cetatenie romana
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Cetatenie romana

Sînt cetătean al R.Moldova, am așa o întrebare? cu 4 ani în urma am fost judecat pe dosar penal pentru furt în Germania, ca reclamanți au fost toți cetățeni jermani , hotărîrea judecății a fost 3ani și 6luni privațiune de libertate cu condiția comportării bune în detenție la jumătate de pedeapsă să fiu deportat în R. Moldova, așa și a fost după 1an și 9 luni am fost deportat in țară cu interdicția de a reveni în UE. Spunețimi vă rog frumos poate acest dosar penal să mă împedice la redibîndirea cetățeniei romana. mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: constant1313 , utilizator 22:25, 2 Ianuarie 2011
in conditiile in care ai cerut in R. Moldova o recunoastere a hotaririi din strainatate, iar ea s-a concretizat, atunci obligatoriu ea se regaseste in cazierul tau judiciar. in caz contrar, nu ai nici o problema.
Buna ziua,

Pentru a va oferi un raspuns pertinent am cateva intrebari:
Ati mai avut cetatenie romana si doriti sa o redobanditi?
V-ati nascut pe teritoriul Romaniei sau pe teritoriul R. Moldova ?
Are vreunul din parintii dumneavoastra cetatenie romana?
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
Gaby811, utilizator
raspund... cetătenie romana nu am avut, dar doresc să o redobîndesc, sîin născut pe teritoriu R. Moldova, părinții mei nu au cetătenie romana
Legea 21/1991 republicata in 2010 prevede ca :
Art. 8
(1) Cetatenia romana se poate acorda, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain, daca indeplineste urmatoarele conditii:
a) s-a nascut si domiciliaza, la data cererii, pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, domiciliaza in conditiile legii pe teritoriul statului roman de cel putin 8 ani sau, in cazul in care este casatorit si convietuieste cu un cetatean roman, de cel putin 5 ani de la data casatoriei;
b) dovedeste, prin comportament, actiuni si atitudine, loialitate fata de statul roman, nu intreprinde sau sprijina actiuni impotriva ordinii de drept sau a securitatii nationale si declara ca nici in trecut nu a intreprins asemenea actiuni;
c) a implinit varsta de 18 ani;
d) are asigurate in Romania mijloace legale pentru o existenta decenta, in conditiile stabilite de legislatia privind regimul strainilor;
e) este cunoscut cu o buna comportare si nu a fost condamnat in tara sau in strainatate pentru o infractiune care il face nedemn de a fi cetatean roman;
f) cunoaste limba romana si poseda notiuni elementare de cultura si civilizatie romaneasca, in masura suficienta pentru a se integra in viata sociala;
g) cunoaste prevederile Constitutiei Romaniei si imnul national.

Nu stiu care sunt infractiunile care fac o persoana nedeamna de a primi cetatenie romana asadar voi evita a da un raspuns, insa precizez ca trebuie sa indepliniti toate aceste conditii pentru a putea primi cetatenia.
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
Gaby811, utilizator
inseamna că am o problemă la redobîndirea cetățeniei? după cîte îinteleg?

Alte discuții în legătură

Documente cetatenie romana Alexa_Alexa Alexa_Alexa de ce documente anume am nevoie ca sa-mi fac cetatenie romana fiind in md? (vezi toată discuția)
Cetatean republica moldova gluten gluten Doresc sa obtin cetatenie romana, de ce acte sunt necesare si ce acte de studii sunt recunoscute de statul roman? (vezi toată discuția)
Dobandirea cetateniei romane lexjus lexjus imi puteti spune va rog daca exista o procedura aparte in cazul meu ? Sunt cetatean al R. Moldova , am 21 de ani, imi fac studiile in romania de 3 ani si ... (vezi toată discuția)