avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza de masa si programul flexibil de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza de masa si programul flexibil de munca

Buna seara, va rog daca aveti cunostinte temeinice sau cazuri concrete despre subiectul mai sus scris . va rog sa ma ajutati.Acum sa va povestesc despre ce este vorba,programul pana acum cateva luni se prezenta normal 08_17 cu o ora pauza de masa,marindu-se volumul de munca am ajuns sa lucrez si 11-12 ore pe zi plus o sambata la 3 saptamani.S-a incercat la trecerea la doua ture oarecum s-a rezolvat dar eu nu pot face aceste ture din motive personale dar in acelasi timp nu aduc nici un prejudiciu firmei lucrez cele 8 ore din contract si chiar peste.Acum vin cu intrebarea:in timpul orei de pauza pot parasii incinta firmei pentru a-mi rezolva probleme personale? si a doua: programul flexibil poate fi impus cu forta fara a avea si acordul angajatului ?precizez ca este o firma mare si in urma discutiilor cu directorul de resurse umane mi_au pus pumnul in gura fara sa am dreptul la replica.Ba mai mult se incearca intimidarea mea prin actiuni de analiza personala asupra activitatii mele si prin acuzatii de genul ca din cauza mea clientul nu este satiafacut in totalitate si altele.Precizez ca am adus la cunostinta celor in drept ca sufar de 10 ani de diabet zaharat insulino-dependent,aceasta afectiune am contacta-o lucrand la aceeasi firma,si explicand ca nu pot face program in ture.Daca cineva are cunostinte sau cazuri concrete va rog sa ma ajutati .VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 15:12, 18 Noiembrie 2010
In timpul pauzei de pranz puteti face ce vreti: puteti fie sa parasiti locul de munca, fie sa ramaneti in sediu dar sa desfasurati orice activitate doriti (sa mancati, sa va relaxati, sa cititi etc). Angajatorul nu are absolut nici un drept sa va impuna unde sa va aflati in pauza de pranz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauză de masă de o oră în mijlocul programului, care astfel ajunge la 9 ore/zi. dacă nu o iau pot pleca cu o oră mai devreme acasă? Roxana_Marcela_N Roxana_Marcela_N Buna ziua, Lucrez la o companie care are are programul de la 9 la 6, incluzand si o ora de pauza. In regulamentul interior este specificat ca obligativitatea ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa claudici claudici va rog sa imi spuneti ce inseamna efectiv pauza de masa intr-o firma ?Este legal sa parasesti locul de munca in pauza de masa?In ce conditii poti fi intrerupt ... (vezi toată discuția)
Accident de traseu? TuRa TuRa Daca un angajat pleaca la ora 15.15 (cand se termina schimbul 1), dar contractul persoanei este cu program 8.30-17.00 si se intampla ceva pe traseu, intre ... (vezi toată discuția)