Daca un angajat pleaca la ora 15.15 (cand se termina schimbul 1), dar contractul persoanei este cu program 8.30-17.00 si se intampla ceva pe traseu, intre 15.15 si 17.00 poate fi considerat accident de traseu/munca?
Multumesc!
Depinde de motivul pentru care a plecat.
Daca a cerut invoire pentru rezolvarea unor probleme personale.. sau a plecat fara acordul superiorului, eu cred ca nu mai poate fi vorba de accident de munca.
Atunci ii modificati si programul din CIM sa coincida cu cel real.
In situatia de mai sus, dvs., angajatorul, raspunde de soarta* angajatului de la ora la care pleaca de la locul de munca ( ora 15.15 pana la ora cand termina "scriptic"programul ( ora 17), daca nu solicita, In scris, permisiunea de a parasi locul de munca din motive personale, spre exemplu.
Bilet de voie
dorintabirta
Buna ziua.
Din punct de vedere SSM biletul de voie reprezinta vreo constrangere a angajatorului? Exista o baza legala, mai ales a securității in munca, ... (vezi toată discuția)
Incident
Rual256
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca un salariat care isi termina activitatea in timp mai scurt (adica in mai putin de 8 ore) in decursul unei zile poate pleca ... (vezi toată discuția)