avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament bloc nou
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament bloc nou

Buna seara,

Intentionez sa cumpar un apartament nou intr-un ansamblu rezidential din Militari. Apartamentul nu este cumparat direct de la dezvoltator, ci de la o companie care a achizitionat mai multe apartamente intr-un bloc din ansamblu (un fel de companie speculatoare :) ). Intrucat imi este foarte teama sa nu fie vreo problema in achizitia acestui apartment (un anumit contract cu clauze ascunse), as dori sa stiu care este cea mai buna si legala metoda de a intra in posesia acestuia. Nu mi-as dori sa semnez ceva fara sa fie verificat inainte de un avocat care sa-mi reprezinte drepturile. Acesti bani sunt stransi foarte greu si vreau sa fie totul in regula. Imi puteti spune care sunt demersurile si cat ar costa asistenta unui avocat in aceasta tranzactie (practic sa ma reprezinte peste tot)?

Multumesc mult si astept raspunsurile dumneavoastra!

Toate cele bune,
Camelia
Cel mai recent răspuns: praporgescu , utilizator 23:17, 14 Noiembrie 2010
N-am înțeles de ce doriți reprezentare. Actul va trebui făcut în formă autentică la un birou notarial. Dacă nu vă puteți prezenta personal atunci într-adevăr aveți nevoie de reprezentare. Înainte de autentificarea contractului notarul verifică actele și vă spune care este situația juridică a imobilului la zi. Dacă nu înțelegeți ceva întrebați, aveți dreptul la lămuriri.
Nu este rău că sunteți precaută. Personal vă felicit pentru asta. Ar trebui să facă toți așa.
Pentru sd2010:

Va multumesc mult pentru raspuns. Sunt precauta pentru ca am auzit diverse lucruri si de aceea doream asistenta unui avocat care sa citeasca contractul inainte de a fi semnat sau sa-mi spuna la ce sa am grija.

Toate cele bune,
Camelia
in primul rand solicitati proprietarului actele de proprietate ale apartamentului, actele din istoric si nu in ultimul rand un extras de carte funciara de informare.
ati luat o hatarare buna, doar avocatul va poate reprezenta interesele, notarul doar incheie acte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta sau predare apartament in ansamblu rezidential nou! a.cojocaru a.cojocaru Buna ziua, In urma cu 5 ani am achizitionat un apartament intr-un ansamblu rezidential nou construit. Din anumite motive, dezvoltatorul nu m-a pus in ... (vezi toată discuția)
Notar dubios. rog sfat. brook3013 brook3013 Buna ziua, As dori o parere in legatura cu o problema. Urmeaza in cateva zile ca impreuna cu alte 4 familii sa facem apartamentarea, pentru apartamentele ... (vezi toată discuția)
Condiții ansamblu rezidential? Andra Bozianu Andra Bozianu Buna ziua. As avea si eu nevoie de ajutorul Dvs intr-o problema delicata pentru mine, ca si proprietar intr-un ansamblu rezidential \"de lux\". Am ... (vezi toată discuția)