avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansardare bloc doar o scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansardare bloc doar o scara

Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje care are 4 scari, de curand s-a inceput mansardarea blocului doar la una dintre scari, cea pe care locuiesc si eu pt ca pe celelalte scari locatarii s-au opus, si eu m-am opus mansardarii, dar cum ceilalti locatari de pe scara mea au fost de accord cu mansardarea s-a inceput doar pe scara pe care locuiesc. Este legal sa obtii autorizatie de mansardare doar pe o parte din bloc?
Art.42 din Legea 230/2007 se refera la schimbarea destinatiei unui apartament din locuinta in spatiu cu alta destinatie, adica sediu de firma, cabinet medical, cabinet dentar, cabinet de avocatura, punct de lucru de orice fel etc.
Aceasta modificare implica acordul vecinilor direct afectati, vecini de palier, sus, jos intrucat activitatea acestui spatiu ii poate afecta direct.

Pentru o constructie cum este mansarda, lucrurile sunt mult mai complicate sub aspectul avizelor si acordurilor de tot felul. Eu m-am referit strict la legea 170/2010 in care nu se prevede acordul vecinilor direct implicati.
Tocmai asta a intrebat lirang atunci cand a deschis discutia ., si trebuie lamurit omul .Daca 2/3 au fost de acord cu instrainarea spatiului de pe bloc, si toti cei de la etajul 4 au fost de acord cu cnstructia mansardei , atunci totul e in regula. Daca unul din cei de la ultimul etaj a fost impotriva, este ilegala constructia.Oricum legea asta cu 2/3 incalca dreptul la proprietate consfintit in Constitutie...e o aiureala de lege.
:offtopic:Pai omul a deschis discutia in noiembrie si de-atunci n-a mai trecut pe-aici sa se lamureasca....sau cel putin nu a mai intrebat nimic..... Iar de raspuns, i s-a raspuns. S-o fi lamurit, nu s-o fi lamurit....asta nu mai stim. Se poate vedea din profilul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mansardare blocuri alinel alinel in momentul in care o persoana devine proprietar pe acoperisul imobilului ,si dupa ce are si intabularea ,care sunt actele necesare ptr. autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie bun proprietate fortata Calyope Calyope Blocul in care locuiesc are doua intrari. Pozitia blocului e una centrala. In celelalte scari s-a facut o schimbare a destinatiei primului spatiu de intrare, ... (vezi toată discuția)
Construirea unei mansarde nita83 nita83 buna ziua .eu stau intrun apartament cu o camera care este pe numele parintilor.stau la et.3 este ultimul.deasupra mea pot sami construiesc mansarda.as ... (vezi toată discuția)