Stimati Domni ,
In baza titlului executoriu al unui bilet la ordin apartinand societatii mele (dar care nu a fost completat si semnat pentru avalizare de mine ca administrator al societatii ) s- a inceput executarea silita prin scoaterea la licitatie a unui imobil proprietatea mea – respectiv cota de 950 mp dintr o suprafata totala de 13 000 mp intravilan. Achitand cautiunea ceruta am suspendat provizoriu executarea silita , conf art 403 al 1 C.pr.civ. urmand ca avocatul sa deschida o actiune penala impotriva petentului , contestand atat existenta vreunei datorii sau obligatii cat si veridicitatea semnaturii de avalizare . Asigurandu- ma ca nu este nevoie de plangere penala ci ca este mai bine sa ramanem pe cauza civila avocatul a cerut verificarea de scripte . Solutionarea dosarului meu am descoperit- o EU pe portalul judecatorie si tot EU am fost cel care i- am comunicat avocatului hotararea ?! Mi- a spus ca este foarte surprins de toata situatia dar sa stau linistit ca redactarea si comunicarea sentintei dureaza uneori si 2-3 luni si la recurs sigur vom avea castig de cauza. L- am rugat sa depuna urgent cerere de recurs si eventual de stramutare a procesului . In urma cu cateva zile, primesc un SMS de la avocat ‘’ termenul de apel este expirat de 2 saptamani , sentinta este definitiva si trebuie platiti banii ‘’ . De atunci incerc in zadar sa iau legatura cu avocatul dar fara nici un rezultat !!!!! Va rog mult ,ce ma sfatuiti sa fac ?
Cu multumiri,
Alfred
In general contractele de asistenta se incheie pe etape procesuale.
Daca contractul dumneavoastra nu a fost incheiat doar pentru reprezentare fond, ci si pentru recurs (desi e putin probabil), puteti sesiza baroul din care face parte.
Nu cred insa ca o sa puteti obtine o repunere in termenul de recurs.
Bineinteles ca voi sesiza Baroul dar ce se intampla mai departe ? Sa inteleg ca nu se mai poate face nimic , am pierdut procesul si sant bun de plata ?
Imi pare rau sa va spun,dar cam asa este!!!Si eu am pierdut un proces din cauza ca avocatul nu a facut motivarea in termen a recursului#-o,a crezut ca este apel :angry:
Va rog un sfat
catalina45
BUNA ZIUA. Mama mea a pierdut un proces la instanta de fond , la fel si recursul. Urmeaza sa facem apel. Si pentru ca nu mai avem bani am dori sa ne ... (vezi toată discuția)