avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua. Rog opinie in urmatorul caz: 1. Accident de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua. Rog opinie in urmatorul caz: 1. Accident de masina ...

Buna ziua.
Rog opinie in urmatorul caz:
1. Accident de masina august 2018, sofer cu alcoolemie peste 0.8, dosar penal, 2 a 6 l cu suspendare, pasager despagubir de RCA
2. Termen de incercare expirat in noiembrie 2022
3. In noiembrie 2022 City Insurance da in judecata soferul. Avocata sustine soferul pt compensatia avand in vedere ca plata se prescrie dupa 2/3 ani
4. Pierdut proces 2023
5. Pierdut apel decembrie 2024
Mai am vreo sansa la recurs? Credeti ca mai are rost sa incerc?
Buna ziua

Depinde de dosar. E imposibil ca cineva sa se pronunte fara sa cunoasca datele exacte, mai cu seama motivatia instantei.

La recurs nu se rejudeca fondul, prin urmare impreuna cu avocatul trebuie sa vedeti daca puteti indentifica anumite apecte ale hotararii care pot fi atacate prin recurs.

In plus, in situatia dvs recursul nu suspenda executarea silita a hotararii ramasa dupa apel.

Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive. Deci in cazul dvs termenul de prescriptie nu curge de la data faptei ci de cand City avea dreptul sa ceara despagubiri de la dvs, adica din momentul in care ati fost declarat vinovat de accident.
Motivatia instantei proces: Respinge excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâtul . Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta, , în faliment , prin lichidator judiciar , în contradictoriu cu pârâtul . Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 22.500 lei contravaloare a despăgubirilor achitate de reclamantă în dosar de daună cu dobândă legală începând din data de 07.01.2020 şi până la achitarea integrală . Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare .Cererea pentru exercitarea căii de atac se va depune la Judecătorie . Pronunţată azi, 11.12.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei .

Motivatia instantei apel: Respinge apelul formulat de către apelantul . împotriva Sentinţei civile nr. ... Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a se depune la sediul Tribunalului ..... Pronunţată astăzi, 12.12.2024, şi pusă la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.
Buna ziua

Astea nu sunt motivari, sunt solutiile pe scurt.

Cititi impreuna cu avocatul motivatia unde vi se spune din ce cauza resping exceptia prescriptiei.
In regula, multumesc.
si totusi, in acest stadiu inafara de recurs alta varianta de reapelare nu am?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În perioada pandemiei termenele de prescripție au fost suspendate. Ele au reînceput să curgă după încetarea stării de alertă. Vorbiți oricum cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand curge termenul de prescriere a exec. silite a hot jud dumitru2000 dumitru2000 Personal consider ca termenul de prescriptie a executarii silite a unei hot jud curge de la data la care aceasta poate pusa in executare. In speta, hot data ... (vezi toată discuția)
Proces cu afi ai carui chiriasi nu-si platesc intretinerea iordana1900 iordana1900 Buna ziua.Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi traduceti si mie solutia care-mi apare pe site-ul judecatoriei: \"Cu drept de apel în termen de 30 zile de la ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca AL.Moasa AL.Moasa Buna ziua, Doresc sa stiu daca ma puteti ajuta cu un raspuns. In luna aprilie am castigat un proces civil. Pe site-ul judecatoriei, la dosar, apare ... (vezi toată discuția)