avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PROCES CU AFI AI CARUI CHIRIASI NU-SI PLATESC ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PROCES CU AFI AI CARUI CHIRIASI NU-SI PLATESC INTRETINEREA

Buna ziua.Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi traduceti si mie solutia care-mi apare pe site-ul judecatoriei:
"Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Bucureşti. Pronunţată, astăzi, 10.10.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instantei"
Motivatia instantei o primesc prin posta sau trebuie sa ma duc sa o ridic personal de la grefieri? Termenul de 30 de zile pentru apel curge de la data pronuntarii sau de la data primirii, respectiv ridicarii de la grefieri a motivatiei respective.
Daca avocatul meu a pierdut acest proces pe care nu avea cum sa-l piarda, pot apela la serviciile altui avocat pentru recurs?
Este vorba despre un proces al Asociatiei de Proprietari cu AFI ai carui chiriasi nu vor sa plateasca intretinere pe motiv ca nu stau in spatiul respectiv inchiriat si nu au de ce sa plateasca administrator, femeie de serviciu,cheltuielile cu aplicatia e-bloc, etc,
Va rog sa ma ajutati.
Cu multumiri,
Tudor OPREA
Ultima modificare: Duminică, 16 Octombrie 2022
iordana1900, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:22, 16 Octombrie 2022
Buna ziua,
Termenul de apel curge de la momentul comunicarii motivarii hotararii catre dvs. (fie prin posta, fie ca va duceti si o ridicati de la instanta). De regula se comunica prin posta.
Da, in calea de atac, va puteti lua alt avocat.

Oricum, banuiesc ca mandatul dat avocatului a incetat la acest moment. De regula contractul de asistenta juridica se semneaza/incheie pentru fiecare faza procesuala in parte. Adica separat pentru fond, apel, recurs...
Instanta de judecata urmeaza sa comunice postal motivarea hotararii,iar daca partile aprecviaza pot contesta hotararea instantei de fond ierarhic,in termen legal de 30 de zile la Judecatoria teritoriala
Aveti dreptul legal sa contactati ,sa angajati alt aparator ales,care sa va reprezinte si sa va apere interesele legitime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna ''pronunţarea hotărârii se va face prin punerea ... Daniel.Rsd Daniel.Rsd Ce inseamna \'\'pronunţarea hotărârii se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei\'\'? (vezi toată discuția)
Document hotarare judecatorie martzipan martzipan Cu apel în 30 zile de la comunicare, cererea se depune la Judecătoria sectorului....... Bucureşti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor ... (vezi toată discuția)
Confuzie: hotarare/hotarare definitiva sofiatitan sofiatitan Buna ziua, am avut un proces in care pe site, scrie asa: Tip solutie: Admite plângerea Cu apel în 30 zile de la comunicare prin punerea soluţiei la ... (vezi toată discuția)