avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de servitute + granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de servitute + granituire

Mama are un dosar pe rol pentru drum de servitute si granituire. Terenul pe care cere servitutea a fost al bunicilor mei, iar persoana cu care se judeca (a obtinut 1000 mp de la CAP)acum este consilier la primarie si a acupat abuziv aprox.400 mp din terenul detinut de mama. Terenul are vecini la N-S-E iar la V este izlaz (mama avand acces la teren prin bunavointa unui vecin care o lasa sa intre prin curtea lui). Desi expertul topograf a trimis instiintare ca vine sa masoare, cand a venit la primarie nu erau acolo nici primarul, viceprimarul, persoana cu care se judeca si nici consilierul solicitat de catre parat sa fie de fata , iar persoanele de acolo nu au vrut sa puna toate actele la dispozitie sub pretextul ca nu au. Expertul topograf a mers la consilier acasa a strigat la poarta dar nu i-a raspuns numeni (desi vecinii lui au spus ca este acasa), atunci a mers pe teren si a constatat ca intradevar terenul este infundat. Pentru ca nu era si el de fata nu sa putut face numic, iar expertul a spus ca va trebui sa stabileasca o alta data. In ziua urmatoare am primit telefon de la o vecina si mi-a spus ca cei de la primarie au adus un utilaj utilat corespunzator pentru a face drum pe izlaz desi mama este singurul proprietar care ar folosi terenul pe acolo. Distanta pana la drumul comunal fiind de aprox. 1 KM, ma indoiesc ca cei de la primarie ar mai amenaja vreodata drumul dupa ce se masoara terenul iar in planul parcelar pe care l-am obtinut de la judet nu este prevazut nici un drum.
Intrebari: Ce credeti ca ar trebui sa faca mama pentru a avea castig de cauza? Ce acte trebuie sa m-ai depuna la dosar pentru a dovedi ca are dreptate (in afara de Titlu de Proprietate si plan parcelar)?
Atunci cand va veni expertul sa masoare (sunt convinsa ca va veni si consilierul din partea paratului pentru ca acum "exista drum") ce ar trebui sa faca mama sau ce acte sa ceara pentru a dovedi ca acolo nu a existat drum niciodata ?
Mamei ii este foarte frica, ca va pierde (iar mie imi pare si mai rau pentru ca acolo vroiam sa imi construiesc o casa), pentru ca cel cu care se judeca se lauda peste tot ca el va castiga, pentru ca a aranjat deja.
Multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

Drum de servitute + granituire nelyiuly nelyiuly Mama are un dosar pe rol pentru drum de servitute si granituire. Terenul respectiv are supraf. de 4500 mp si are vecini la N-S-V iar la E este izlaz (izlazul ... (vezi toată discuția)
Granituire si drum de servitute (conflict intre vecini) nelyiuly nelyiuly Buna ziua. Am o mare problema si nu stiu cum sa o rezolv, sper din suflet sa primesc un sfat de la dumneavoastra care sa imi fie de ajutor. Am un proces pe rol ... (vezi toată discuția)
Uz de fals in intocmirea documentatiilor cauleam cauleam sunt PFA in cadastru si intocmesc documentatii topografice din 2004. in 2006 am intocmit o documentatie topografica pe extravilan conform unui plan parcelar ... (vezi toată discuția)