avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... uz de fals in intocmirea documentatiilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

uz de fals in intocmirea documentatiilor

sunt PFA in cadastru si intocmesc documentatii topografice din 2004.
in 2006 am intocmit o documentatie topografica pe extravilan conform unui plan parcelar existent in baza de date a oficiului de cadastru dar NEAVIZAT. acest plan respecta intrutocmai suprafetele din titlurile de proprietate dar nu tine cont de realitatea din teren (adica in realitate toti proprietarii au mai putin teren decat in act iar daca am incerca sa aplicam toate dimensiunile parcelelor din planul parcelar unii proprietari nu ar mai avea loc terenul fiind complet imprejmuit cu un drum asfaltat , un canal de desecare, un drum de exploatare si limita intravilanului). Documentatia a fost aprobata cu numar cadastral si s-a intocmit carte funciara dupa care a urmat vanzarea si apoi si o dezmembrare.
nu am avut cunostinta ca acel plan parcelar are probleme si din aceasta cauza a aparut a doua varianta a planului parcelar nici aceasta avizata
exista diferente mari intre cele doua planuri cadastrale si nici nu corespund cu evidenta din primarie a suprafetelor puse in posesie (tinuta pe un caiet sub forma de tabel)
la momentul respectiv terenul era compet liber (folosit exclusiv agricol) dar intre timp aici s-au construit multe case, toate fara autorizatie, inclusiv proprietarul
proprietarul a aplicat in teren dimensiunile din schita intocmita de mine iar cu acest prilej a "intrat" peste vecinul sau cu nu mai putin de 6 m!!!!, moment in care a detinut in realitate suprafata totala de 9600 mp atat cat avea in titlu (nu stiu nici in momentul de fata cat a avut inainte de a veni eu la masurat pentru ca mi-a dat un raspuns evaziv si mi-a spus "ca pe aici prin balariile astea"
pagubitul a tot incercat de atunci sa-l acuze pe proprietar ca are mai mult pamant decat in titlu, dar toate comisiile venite la fata locului nu i-au dat dreptate si a pierdut un proces iar al doilea este in desfasurare si nu e incheiat
acum, bine sfatuit si indrumat ma acuza pe mine de uz de fals si abuz in serviciu iar primaria ma arata cu degetul pentru ca nu respect caietul lor (desi acesta are grave greseli de calcul a suprafetelor (la proprietarul terenului spre exemplu 29 m x 300 (298 - 314) = 9600 mp!!!!!)
oficiul de cadastru a dat un raspuns sec...... nu avem plan parcelar este in lucru........
cum ma pot apara si cat de grav pot fi acuzat?
va multumesc pentru timpul acordat si astept opinii
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2009
cauleam, utilizator
Cel mai recent răspuns: cauleam , utilizator 19:52, 18 Iunie 2009
daca demonstrati ca ati respectat documentatia care v-a stat la baza actelor pe care le-ati intocmit, nu aveti de ce sa va faceti grija, desi v-ar trebui sa fiti asistat de un avocat din orasul dvs.
va reamintesc totusi ca in momentul de fata acel plan parcelar pe baza caruia a fost intocmita documentatia si a fost avizata nu mai este recunoscut de nimeni in mod oficial. deci........????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare coordonate extravilan virtuale ? cosmin12345 cosmin12345 Buna ziua in urma cu 2 ani am cumparat o parcela de teren de 2500 mp extravilan.Am identificat parcela cu vechii proprietari toate bune .Acum vreau sa ... (vezi toată discuția)
Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Probleme la cadastru ili47 ili47 Avem Titlu de Proprietate ,am dori CF nou.Am semnat contract cu firma de topograf autorizat,am depus actele necesare ,PLAN PARCELAR vizat de Primarie ,extrase ... (vezi toată discuția)