avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme la cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme la cadastru

Avem Titlu de Proprietate ,am dori CF nou.Am semnat contract cu firma de topograf autorizat,am depus actele necesare ,PLAN PARCELAR vizat de Primarie ,extrase vechi pe numele bunicilor ect.
S-au facut masuratorile ,s-au intocmit documentatiile .la cadastru este refuzata lucrarea pe motivul ca vecinii au deja cadastru care pe portiuni mari se suprapune cu al nostru.
S-a studiat dosarul lor depus la cadastru .din care reiese ca topograful lor nu a respectat planul parcelar al lor ,au intocmit schita de incadrare in zona 1:5000 si asa au intocmit CF-ul.
Ce avem de facut ?
Topograful nostru a anuntat pe topgraful lor care nu este de acord sa refaca lucrarea facuta in luna sept.2008.
Daca noi nu respectam planul parcelar ,la randul nostru putem sa fim dati in judecata de vecinul urmator ?
Este vorba de teren extravilan ,care nu este folosita nici de noi nici de vecinii din jur.
multumesc
Cel mai recent răspuns: ili47 , utilizator 11:33, 13 Iulie 2009
Daca lucrurile stau asa parerea mea este ca de fapt trebuie sa va lamuriti daca este vorba de o eroare de cadastru -ceea ce pare putin probabil- sau de o suprapunere a terenurilor generata de lipsa unor suprafete de teren.
Suprapunerile sunt de obicei generate nu de erori de masurare ci de emiterea unor titluri pe suprafete mai mari decat cele disponibile in realitate.
In ambele situatii ar trebui sa lamuriti situatia -in principiu - pe calea unei actiuni in revendicare si/sau granituire in asa fel incat sa lamuriti al cui titlu este preferabil sau/si daca cadastrale lor respecta sau nu suprafetele si/sau amplasamentele, vecinatatile s.a.m.d.
DIn pacate e o chestiune pe care insa nu o puteti rezolva decat mergand la cineva care sa analizeze in detaliu documentele dvs. si ale vecinilor dvs.
multumesc,
Nu este o suprapunere totala ,in unele locuri se suprapune ,graniturile lor au altfel directia ,
dar este altfel decat pe PLANUL PARCELAR vizat de primarie ,la primarie planurile parcelare nu se suprapun,
teren este destul ,mersi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu teren intravilan Octav5 Octav5 Buna seara, Am cumparat acuin anul 2002 ani un teren intravilan (teren cu destinatie agricola - trecut in intravilan). Terenul a fost cumparat cu cadastru ... (vezi toată discuția)
Proprietate întabulată peste care ulterior au suprapus o parcelă vecină, parțial în cadastru fără notare în cf Ardelean Gheorghe Ardelean Gheorghe Bună ziua, Prezint mai jos o situație din OCPI și Justiție probabil extrem de rar întâlnită, așadar interesantă. ... (vezi toată discuția)
Uz de fals in intocmirea documentatiilor cauleam cauleam sunt PFA in cadastru si intocmesc documentatii topografice din 2004. in 2006 am intocmit o documentatie topografica pe extravilan conform unui plan parcelar ... (vezi toată discuția)